
Składniki
null
null
null
1 sztuka
30 gramów
100 gramów
30 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 szklanka
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcz i cytrynę umyj, obierz i pokrój w kostkę wraz z ananasem.
Krok 2
Rodzynki opłucz i odsącz.
Krok 3
Figi i daktyle pokrój w kostkę.
Krok 4
Połącz wszystkie składniki i wymieszaj z majonezem. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej