
Składniki
null
null
null
1 szklanka
2 łyżki
5 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawami.
Krok 2
Migdały sparz wrzątkiem, zdejmij skórki i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej