Składniki
null
null
null
1 szklanka
2 łyżki
5 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawami.
Krok 2
Migdały sparz wrzątkiem, zdejmij skórki i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej