PRZEPISY.PL
Zrazy zawijane - autor: przepisy.pl

Zrazy zawijane

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
52
osoby dodały do Mniamlisty
52
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mąka do oprószenia zrazów10 gr
  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • majeranek1 łyżka
  • liść laurowy1 szt
  • mąka3 łyżki
  • Krok 1

    Mięso pokrój w plastry a następnie cienko rozbij. Każdy plaster posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  • Krok 2

    Boczek, ogórka oraz cebulę pokrój w cienkie paski i nałóż na każdy plaster mięsa. Zwiń ścisło i zepnij każdy zraz wykałaczką.
  • Krok 3

    Zawinięte zrazy oprósz mąką i zrumień w garnku z każdej strony.
  • Krok 4

    Dodaj koncentrat oraz przyprawy i smaż chwilę razem. Następnie wlej 500 ml wrzącej wody i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy.
  • Krok 5

    Garnek przykryj i duś zrazy 15 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

826
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
62
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
157
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
76
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe