Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szklanka

100 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy farsz. Nóżki z pieczarek siekamy i podsmażamy na łyżeczce masła,aż cały płyn z nich odparuje. Przekładamy do miseczki i jeszcze w ciepłe wkładamy serek topiony i mieszamy aż cały się rozpuści. Paprykę i plastry ananasa drobniutko kroimy. Szczypior siekamy.Wszystko przekładamy do miseczki z grzybami i dokładnie mieszamy.Do smaku wsypujemy szczyptę soli i pieprzu.

Krok 2

Plastry schabu cienko rozbiijamy.Oprószamy solą i pieprzem. Na brzegu każdego kładziemy po łyżce farszu.Zwijamy najpierw boki a następnie wzdłuż,formując zrazy.Obwiązujemy nicią kuchenną lub wykałaczkami. Obtaczamy najpierw w mące,później w rozkłuconych ze szczyptą soli jajkach i na koniec w tartej bułce. Na patelnię wlewamy około1/4 szklanki oleju,rozgrzewamy i przekładamy zrazy. Podsmażamy aż ze wszystkich stron ładnie się zarumienią. Zdejmujemy z patelni i na tłuszcz na którym smażyliśmy wsypujemy pokrojoną w talarki cebulę.Podsmażamy aż lekko zmięknie i wlewamy 1.5 szklanki wody z rozpuszczoną w niej kostką bulionu. Wkładamy zrazy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. W tym czasie część płynu nam odparuje i powstanie aromatyczny cebulowy sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej