Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli
średnie
64 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
1 szklanka
100 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy farsz. Nóżki z pieczarek siekamy i podsmażamy na łyżeczce masła,aż cały płyn z nich odparuje. Przekładamy do miseczki i jeszcze w ciepłe wkładamy serek topiony i mieszamy aż cały się rozpuści. Paprykę i plastry ananasa drobniutko kroimy. Szczypior siekamy.Wszystko przekładamy do miseczki z grzybami i dokładnie mieszamy.Do smaku wsypujemy szczyptę soli i pieprzu.
Krok 2
Plastry schabu cienko rozbiijamy.Oprószamy solą i pieprzem. Na brzegu każdego kładziemy po łyżce farszu.Zwijamy najpierw boki a następnie wzdłuż,formując zrazy.Obwiązujemy nicią kuchenną lub wykałaczkami. Obtaczamy najpierw w mące,później w rozkłuconych ze szczyptą soli jajkach i na koniec w tartej bułce. Na patelnię wlewamy około1/4 szklanki oleju,rozgrzewamy i przekładamy zrazy. Podsmażamy aż ze wszystkich stron ładnie się zarumienią. Zdejmujemy z patelni i na tłuszcz na którym smażyliśmy wsypujemy pokrojoną w talarki cebulę.Podsmażamy aż lekko zmięknie i wlewamy 1.5 szklanki wody z rozpuszczoną w niej kostką bulionu. Wkładamy zrazy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. W tym czasie część płynu nam odparuje i powstanie aromatyczny cebulowy sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej