Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy farsz. Nóżki z pieczarek siekamy i podsmażamy na łyżeczce masła,aż cały płyn z nich odparuje. Przekładamy do miseczki i jeszcze w ciepłe wkładamy serek topiony i mieszamy aż cały się rozpuści. Paprykę i plastry ananasa drobniutko kroimy. Szczypior siekamy.Wszystko przekładamy do miseczki z grzybami i dokładnie mieszamy.Do smaku wsypujemy szczyptę soli i pieprzu.

Krok 2

Plastry schabu cienko rozbiijamy.Oprószamy solą i pieprzem. Na brzegu każdego kładziemy po łyżce farszu.Zwijamy najpierw boki a następnie wzdłuż,formując zrazy.Obwiązujemy nicią kuchenną lub wykałaczkami. Obtaczamy najpierw w mące,później w rozkłuconych ze szczyptą soli jajkach i na koniec w tartej bułce. Na patelnię wlewamy około1/4 szklanki oleju,rozgrzewamy i przekładamy zrazy. Podsmażamy aż ze wszystkich stron ładnie się zarumienią. Zdejmujemy z patelni i na tłuszcz na którym smażyliśmy wsypujemy pokrojoną w talarki cebulę.Podsmażamy aż lekko zmięknie i wlewamy 1.5 szklanki wody z rozpuszczoną w niej kostką bulionu. Wkładamy zrazy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. W tym czasie część płynu nam odparuje i powstanie aromatyczny cebulowy sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej