Zrazy ,,bite,, z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy ,,bite,, z cebulką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.5 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

35 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić polędwicę na 6 kawałków -rozklepać tłuczkiem do mięs (przez foliowy woreczek by nie uszkodzić włókien ) na szerokie płaty. Każdy zraz posmarować olejem i zostawić na 15 minut . Nałożyć na zrazy musztardę i posypać pieprzem .Ogórek utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) i odcisnąć z soku. Cebule pokroić w pół piórka . Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju .Na każdy zraz nałożyć łyżeczkę kiszonego ogórka i podsmażonej cebulki. Zwinąć zrazy . Obwiązać nicią . Posypać z wierzchu papryka mieloną .Skropić Delikatem w płynie .

Krok 2

Na patelni podgrzać smalec z masłem . Na gorący tłuszcz kłaść zrazy i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka razem z tłuszczem od smażenia . Dodać resztę cebuli ,listek laurowy, ziele angielskie. Posypać rozkruszonymi mini kostkami .Zalać wodą . Dusić ok. 45 minut. Wyjąć zrazy i usunąć nici .

Krok 3

Sos zagęścić zasmażką .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ,,bite,, z cebulką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej