
Składniki
3 sztuki
1.5 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
35 dekagramów
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić polędwicę na 6 kawałków -rozklepać tłuczkiem do mięs (przez foliowy woreczek by nie uszkodzić włókien ) na szerokie płaty. Każdy zraz posmarować olejem i zostawić na 15 minut . Nałożyć na zrazy musztardę i posypać pieprzem .Ogórek utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) i odcisnąć z soku. Cebule pokroić w pół piórka . Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju .Na każdy zraz nałożyć łyżeczkę kiszonego ogórka i podsmażonej cebulki. Zwinąć zrazy . Obwiązać nicią . Posypać z wierzchu papryka mieloną .Skropić Delikatem w płynie .
Krok 2
Na patelni podgrzać smalec z masłem . Na gorący tłuszcz kłaść zrazy i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka razem z tłuszczem od smażenia . Dodać resztę cebuli ,listek laurowy, ziele angielskie. Posypać rozkruszonymi mini kostkami .Zalać wodą . Dusić ok. 45 minut. Wyjąć zrazy i usunąć nici .
Krok 3
Sos zagęścić zasmażką .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej