
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżki
800 gramów
80 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na plastry o grubości 1 cm i cienko rozbij. Słoninę pokrój w kostkę.
Krok 2
Obierz cebulę i posiekaj dość drobno.
Krok 3
Na plastry mięsa rozłóż cienko słoninę, posiekaną cebulę i rozkruszony chleb. Zwiń ruloniki i zepnij każdy wykałaczką. Posól i popieprz.
Krok 4
Rozgrzej tłuszcz i dosmaż na nim zrazy. Zalej rosołem Knorr i duś na małym ogniu do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej