Zrazy zawijane po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy zawijane po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżki

800 gramów

80 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na plastry o grubości 1 cm i cienko rozbij. Słoninę pokrój w kostkę.

Krok 2

Obierz cebulę i posiekaj dość drobno.

Krok 3

Na plastry mięsa rozłóż cienko słoninę, posiekaną cebulę i rozkruszony chleb. Zwiń ruloniki i zepnij każdy wykałaczką. Posól i popieprz.

Krok 4

Rozgrzej tłuszcz i dosmaż na nim zrazy. Zalej rosołem Knorr i duś na małym ogniu do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy zawijane po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej