
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżki
800 gramów
80 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na plastry o grubości 1 cm i cienko rozbij. Słoninę pokrój w kostkę.
Krok 2
Obierz cebulę i posiekaj dość drobno.
Krok 3
Na plastry mięsa rozłóż cienko słoninę, posiekaną cebulę i rozkruszony chleb. Zwiń ruloniki i zepnij każdy wykałaczką. Posól i popieprz.
Krok 4
Rozgrzej tłuszcz i dosmaż na nim zrazy. Zalej rosołem Knorr i duś na małym ogniu do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























