Sałatka ziemniaczana z jajkiem - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

5 sztuk

1 pęczek

0.5 pęczka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przekrój je na pół.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno.

Krok 4

Wymieszaj majonez Helmann's z jogurtem naturalnym i musztardą. Do powstałego sosu dodaj ugotowane ziemniaki, całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Ziemniaki rozłóż na dużym półmisku, na ziemniakach ułóż ćwiartki jaj, całość oprósz ziołami i piórkami czerwonej cebuli.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki możesz tez dodać rzodkiewkę lub kiszonego ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej