Sałatka ziemniaczana z jajkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
700 gramów
5 sztuk
1 pęczek
0.5 pęczka
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przekrój je na pół.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno.
Krok 4
Wymieszaj majonez Helmann's z jogurtem naturalnym i musztardą. Do powstałego sosu dodaj ugotowane ziemniaki, całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Ziemniaki rozłóż na dużym półmisku, na ziemniakach ułóż ćwiartki jaj, całość oprósz ziołami i piórkami czerwonej cebuli.

Dobra rada:
Do sałatki możesz tez dodać rzodkiewkę lub kiszonego ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































