Sałatka ziemniaczana z jajkiem - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

5 sztuk

1 pęczek

0.5 pęczka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przekrój je na pół.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno.

Krok 4

Wymieszaj majonez Helmann's z jogurtem naturalnym i musztardą. Do powstałego sosu dodaj ugotowane ziemniaki, całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Ziemniaki rozłóż na dużym półmisku, na ziemniakach ułóż ćwiartki jaj, całość oprósz ziołami i piórkami czerwonej cebuli.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki możesz tez dodać rzodkiewkę lub kiszonego ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej