Sałatka ziemniaczana z jajkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
700 gramów
5 sztuk
1 pęczek
0.5 pęczka
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przekrój je na pół.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno.
Krok 4
Wymieszaj majonez Helmann's z jogurtem naturalnym i musztardą. Do powstałego sosu dodaj ugotowane ziemniaki, całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Ziemniaki rozłóż na dużym półmisku, na ziemniakach ułóż ćwiartki jaj, całość oprósz ziołami i piórkami czerwonej cebuli.

Dobra rada:
Do sałatki możesz tez dodać rzodkiewkę lub kiszonego ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej