Sałatka ziemniaczana z jajkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
700 gramów
5 sztuk
1 pęczek
0.5 pęczka
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przekrój je na pół.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno.
Krok 4
Wymieszaj majonez Helmann's z jogurtem naturalnym i musztardą. Do powstałego sosu dodaj ugotowane ziemniaki, całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Ziemniaki rozłóż na dużym półmisku, na ziemniakach ułóż ćwiartki jaj, całość oprósz ziołami i piórkami czerwonej cebuli.

Dobra rada:
Do sałatki możesz tez dodać rzodkiewkę lub kiszonego ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej