Sałatka ziemniaczana z jajkiem - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

5 sztuk

1 pęczek

0.5 pęczka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przekrój je na pół.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno.

Krok 4

Wymieszaj majonez Helmann's z jogurtem naturalnym i musztardą. Do powstałego sosu dodaj ugotowane ziemniaki, całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Ziemniaki rozłóż na dużym półmisku, na ziemniakach ułóż ćwiartki jaj, całość oprósz ziołami i piórkami czerwonej cebuli.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki możesz tez dodać rzodkiewkę lub kiszonego ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej