
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na kawałki. Pomidora pokrój w kostkę. Ser żółty i fetę w kostkę, szpinak umyj i osusz.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj Sos sałatkowy Knorr z jogurtem i kawałkiem fety oraz posiekanym czosnkiem.
Krok 3
Do miski z sosem dodaj warzywa oraz sery, wymieszaj, posyp grzankami.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej