Kolorowa sałatka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij na kawałki. Pomidora pokrój w kostkę. Ser żółty i fetę w kostkę, szpinak umyj i osusz.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj Sos sałatkowy Knorr z jogurtem i kawałkiem fety oraz posiekanym czosnkiem.

Krok 3

Do miski z sosem dodaj warzywa oraz sery, wymieszaj, posyp grzankami.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej