
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
50 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na kawałki. Pomidora pokrój w kostkę. Ser żółty i fetę w kostkę, szpinak umyj i osusz.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj Sos sałatkowy Knorr z jogurtem i kawałkiem fety oraz posiekanym czosnkiem.
Krok 3
Do miski z sosem dodaj warzywa oraz sery, wymieszaj, posyp grzankami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej