Kolorowa sałatka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij na kawałki. Pomidora pokrój w kostkę. Ser żółty i fetę w kostkę, szpinak umyj i osusz.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj Sos sałatkowy Knorr z jogurtem i kawałkiem fety oraz posiekanym czosnkiem.

Krok 3

Do miski z sosem dodaj warzywa oraz sery, wymieszaj, posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej