Sałatka z łopatką

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

6 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy, jaja gotujemy na twardo. Wszystkie składniki poza groszkiem kroimy w kostkę, mieszamy. Sos przygotowujemy wg uznania "na oko" z majonezu (można go zmieszać lub zastąpić jogurtem), musztardy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z jogurtu i sosu koperkowo - ziołowego Knorr, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce, by składniki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej