Sałatka z łopatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łopatką

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy, jaja gotujemy na twardo. Wszystkie składniki poza groszkiem kroimy w kostkę, mieszamy. Sos przygotowujemy wg uznania "na oko" z majonezu (można go zmieszać lub zastąpić jogurtem), musztardy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z jogurtu i sosu koperkowo - ziołowego Knorr, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce, by składniki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej