Sałatka z łopatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łopatką

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy, jaja gotujemy na twardo. Wszystkie składniki poza groszkiem kroimy w kostkę, mieszamy. Sos przygotowujemy wg uznania "na oko" z majonezu (można go zmieszać lub zastąpić jogurtem), musztardy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z jogurtu i sosu koperkowo - ziołowego Knorr, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce, by składniki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka rozmaitości
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej