
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
200 gramów
6 sztuk
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i gotujemy, jaja gotujemy na twardo. Wszystkie składniki poza groszkiem kroimy w kostkę, mieszamy. Sos przygotowujemy wg uznania "na oko" z majonezu (można go zmieszać lub zastąpić jogurtem), musztardy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z jogurtu i sosu koperkowo - ziołowego Knorr, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce, by składniki się przegryzły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej