Sałatka z łopatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łopatką

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy, jaja gotujemy na twardo. Wszystkie składniki poza groszkiem kroimy w kostkę, mieszamy. Sos przygotowujemy wg uznania "na oko" z majonezu (można go zmieszać lub zastąpić jogurtem), musztardy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z jogurtu i sosu koperkowo - ziołowego Knorr, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce, by składniki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łopatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grecka sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej