Serowy omlet z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy omlet z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

266 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

3 plastry

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

5 łyżek

4 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki i przesmaż na oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz boczek, oliwki i pieprz. Smaż chwilę razem.

Krok 2

Usmażone ziemniaki przełóż z patelni na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr z jajkami i śmietaną. Dodaj następnie ziemniaki.

Krok 4

Na rozgrzaną i posmarowaną oliwą patelnię przełóż przygotowaną masę. Wierzch posyp serem. Smaż kilka minut z obu stron lub, jeśli wolisz, wstaw patelnię do nagrzanego piekarnika i zapiecz w nim omlet przez 4-5 minut w temperaturze 170 st. C. Upewnij się jednak wcześniej, czy patelnia, którą posiadasz, wykonana jest w całości ze stali i nie ma gumowych, plastikowych czy drewnianych elementów.

1

Opinie o przepisie

  • Alicja Efejska

    Alicja Efejska , 26.02.2016

    Smaczny i bardzo pozywny.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy omlet z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej