Tarletki na słono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarletki na słono

Autor: joasja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

50 mililitrów

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę połącz z jajkiem.

Krok 2

Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę.

Krok 3

Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę.

Krok 4

Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min.

Krok 5

Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min.

joasja

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej