Tarletki na słono

Autor: joasja

ratingratingratingratingrating

104

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę połącz z jajkiem.

Krok 2

Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę.

Krok 3

Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę.

Krok 4

Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min.

Krok 5

Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarletki na słono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Greckie pomidory
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej