
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
8 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę około 2 cm, pieczarki na połówki, a cebulę oraz paprykę w grube paski. Ciecierzycę odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Następnie dodaj pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę – wszystko razem smaż chwilę.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody oraz curry.
Krok 4
Przygotowany Fix wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Gotowe danie podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegetariański gulasz
Szukasz pomysłu na bezmięsny obiad? Jesteś w dobrym miejscu! Przychodzimy ze znakomitą recepturą na gulasz wegetariański, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Pół godziny i to pyszne danie znajdzie się na Twoim talerzu, by zachwycić Cię walorami. To jak, skusisz się na wegetariański gulasz?
Dla kogo?
Każdy fan warzyw będzie zadowolony z naszej receptury na wegetariański gulasz. Na liście składników znajdziesz między innymi: dynię, paprykę, ciecierzycę oraz cebulę. Połączone razem tworzą połączenie, które nie tylko dobrze smakuje, ale również ciekawie prezentuje się na talerzu.
Na jaką okazję?
Lunch, obiad, spotkanie ze znajomymi – zaserwuj gulasz z dyni wegetariański! Jesteśmy pewni, że wszyscy goście lub domownicy będą zadowoleni z tego warzywnego posiłku. PS. Spodziewaj się próśb o dokładkę, więc od razu rozważ zrobienie większej porcji.
Czy wiesz, że?
W przepisie na gulasz wegetariański z pieczarkami znajdziesz natkę pietruszki. Aby zachowała dłużej świeżość, opłucz listki, ułóż je na ręczniku papierowym, przełóż do woreczka foliowego i przechowuj w lodówce. Dzięki tym czynnościom natka pietruszki będzie idealnym aromatem podkreślać smak każdego dania!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz, by gulasz wegetariański z pieczarkami i papryką był bardziej sycący, to możesz zaserwować go z ulubionymi dodatkami. Doskonale sprawdzą się: ryż, kasza gryczana lub ziemniaki. Wybierz ulubioną kompozycję i zaserwuj ją, gdy tylko najdzie Cię ochota na apetyczny gulasz. Powodzenia i smacznego!