Wegetariański gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

515 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1288 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1093 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój w kostkę około 2 cm, pieczarki na połówki, a cebulę oraz paprykę w grube paski. Ciecierzycę odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Następnie dodaj pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę – wszystko razem smaż chwilę.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody oraz curry.

Krok 4

Przygotowany Fix wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Gotowe danie podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką.

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Nowińska

    Krystyna Nowińska

    Wspaniałe danie.

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański gulaszWegetariański gulasz

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.