Wegetariański gulasz z pieczarkami i papryką | Przepisy.pl pixel

Wegetariański gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

75

642 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1708 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1818 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

2 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój w kostkę około 2 cm, pieczarki na połówki, a cebulę oraz paprykę w grube paski. Ciecierzycę odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Następnie dodaj pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę – wszystko razem smaż chwilę.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody oraz curry.

Krok 4

Przygotowany Fix wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Gotowe danie podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Nowińska

    Krystyna Nowińska , 29.01.2018

    Wspaniałe danie.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański gulaszWegetariański gulasz

Szukasz pomysłu na bezmięsny obiad? Jesteś w dobrym miejscu! Przychodzimy ze znakomitą recepturą na gulasz wegetariański, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Pół godziny i to pyszne danie znajdzie się na Twoim talerzu, by zachwycić Cię walorami. To jak, skusisz się na wegetariański gulasz?

Dla kogo?

Każdy fan warzyw będzie zadowolony z naszej receptury na wegetariański gulasz. Na liście składników znajdziesz między innymi: dynię, paprykę, ciecierzycę oraz cebulę. Połączone razem tworzą połączenie, które nie tylko dobrze smakuje, ale również ciekawie prezentuje się na talerzu. 

Na jaką okazję?

Lunch, obiad, spotkanie ze znajomymi – zaserwuj gulasz z dyni wegetariański! Jesteśmy pewni, że wszyscy goście lub domownicy będą zadowoleni z tego warzywnego posiłku. PS. Spodziewaj się próśb o dokładkę, więc od razu rozważ zrobienie większej porcji. 

Czy wiesz, że?

W przepisie na gulasz wegetariański z pieczarkami znajdziesz natkę pietruszki. Aby zachowała dłużej świeżość, opłucz listki, ułóż je na ręczniku papierowym, przełóż do woreczka foliowego i przechowuj w lodówce. Dzięki tym czynnościom natka pietruszki będzie idealnym aromatem podkreślać smak każdego dania! 

Dla urozmaicenia:

Jeżeli chcesz, by gulasz wegetariański z pieczarkami i papryką był bardziej sycący, to możesz zaserwować go z ulubionymi dodatkami. Doskonale sprawdzą się: ryż, kasza gryczana lub ziemniaki. Wybierz ulubioną kompozycję i zaserwuj ją, gdy tylko najdzie Cię ochota na apetyczny gulasz. Powodzenia i smacznego!