
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
8 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę około 2 cm, pieczarki na połówki, a cebulę oraz paprykę w grube paski. Ciecierzycę odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Następnie dodaj pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę – wszystko razem smaż chwilę.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody oraz curry.
Krok 4
Przygotowany Fix wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Gotowe danie podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Wegetariański gulasz
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.