Ragout warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout warzywne

w sosie curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

400 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w niedużą kostkę i zeszklij na oliwie. Dynię obierz i pokrój w kostkę 2 cm, a cukinię w plastry pod skosem. Warzywa dodaj do garnka i smaż razem z cebulą.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem kokosowym oraz curry i wlej do garnka z warzywami. Zagotuj.

Krok 3

Dodaj ciecierzycę. Całość wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ragout warzywneRagout warzywne

Odważ się na kulinarny eksperyment i połącz inspiracje dwiema kuchniami – francuską oraz indyjską – w jednym smakowitym daniu. Ragout z dyni, cukinii i ciecierzycy nabierze orientalnego smaku dzięki takim dodatkom jak mleko kokosowe i kolendra. Przygotowanie tej potrawy rozpocznij od zeszklenia w garnku na rozgrzanej oliwie drobno posiekanej cebuli. Dynię, np. piżmową, obierz ze skóry i pokrój w kostkę, a cukinię potnij w dość grube plastry. Oba warzywa dodaj do garnka i podsmaż, a całość zalej kompozycją przypraw chińskich połączoną z mlekiem kokosowym oraz łyżeczką curry. Ragout doprowadź do wrzenia i dorzuć odsączoną z zalewy ciecierzycę z puszki. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj do potrawy posiekaną świeżą kolendrę. Podawaj na ciepło z ugotowanym ryżem, np. jaśminowym. Świetnie będzie smakować także z indyjskim chlebkiem naan. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym oryginalnym przepisem na warzywne ragout w sosie curry.