Ragout warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ragout warzywne

w sosie curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

400 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w niedużą kostkę i zeszklij na oliwie. Dynię obierz i pokrój w kostkę 2 cm, a cukinię w plastry pod skosem. Warzywa dodaj do garnka i smaż razem z cebulą.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem kokosowym oraz curry i wlej do garnka z warzywami. Zagotuj.

Krok 3

Dodaj ciecierzycę. Całość wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane ziemniaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ragout warzywneRagout warzywne

Odważ się na kulinarny eksperyment i połącz inspiracje dwiema kuchniami – francuską oraz indyjską – w jednym smakowitym daniu. Ragout z dyni, cukinii i ciecierzycy nabierze orientalnego smaku dzięki takim dodatkom jak mleko kokosowe i kolendra. Przygotowanie tej potrawy rozpocznij od zeszklenia w garnku na rozgrzanej oliwie drobno posiekanej cebuli. Dynię, np. piżmową, obierz ze skóry i pokrój w kostkę, a cukinię potnij w dość grube plastry. Oba warzywa dodaj do garnka i podsmaż, a całość zalej kompozycją przypraw chińskich połączoną z mlekiem kokosowym oraz łyżeczką curry. Ragout doprowadź do wrzenia i dorzuć odsączoną z zalewy ciecierzycę z puszki. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj do potrawy posiekaną świeżą kolendrę. Podawaj na ciepło z ugotowanym ryżem, np. jaśminowym. Świetnie będzie smakować także z indyjskim chlebkiem naan. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym oryginalnym przepisem na warzywne ragout w sosie curry.