
Składniki
600 gramów
400 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w niedużą kostkę i zeszklij na oliwie. Dynię obierz i pokrój w kostkę 2 cm, a cukinię w plastry pod skosem. Warzywa dodaj do garnka i smaż razem z cebulą.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem kokosowym oraz curry i wlej do garnka z warzywami. Zagotuj.
Krok 3
Dodaj ciecierzycę. Całość wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ragout warzywne
Odważ się na kulinarny eksperyment i połącz inspiracje dwiema kuchniami – francuską oraz indyjską – w jednym smakowitym daniu. Ragout z dyni, cukinii i ciecierzycy nabierze orientalnego smaku dzięki takim dodatkom jak mleko kokosowe i kolendra. Przygotowanie tej potrawy rozpocznij od zeszklenia w garnku na rozgrzanej oliwie drobno posiekanej cebuli. Dynię, np. piżmową, obierz ze skóry i pokrój w kostkę, a cukinię potnij w dość grube plastry. Oba warzywa dodaj do garnka i podsmaż, a całość zalej kompozycją przypraw chińskich połączoną z mlekiem kokosowym oraz łyżeczką curry. Ragout doprowadź do wrzenia i dorzuć odsączoną z zalewy ciecierzycę z puszki. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj do potrawy posiekaną świeżą kolendrę. Podawaj na ciepło z ugotowanym ryżem, np. jaśminowym. Świetnie będzie smakować także z indyjskim chlebkiem naan. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym oryginalnym przepisem na warzywne ragout w sosie curry.


































