Warzywne ragout przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywne ragout

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

44 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne ragoutWarzywne ragout

Ragout, potrawa wywodząca się z kuchni francuskiej, pełna smaku i aromatu, występująca w wielu wersjach – to po prostu różnorodne warzywa lub dowolne mięso duszone w sosie albo bulionie. Poznaj przepis na bezmięsny wariant, czyli kolorowe warzywne ragout. Podczas przygotowania ważne jest m.in. pokrojenie wszystkich składników na kawałki równej wielkości. Użyj warzyw: dyni dowolnego gatunku, cukinii i kolorowej fasoli, a także lekko pikantnego selera naciowego. Wyrazistości doda potrawie gęsty sos oraz przyprawy, np. świeża kolendra i pieprz. Dobrze pasować będą także inne warzywa, chociażby papryka, patisony lub marchewka. Duś je do momentu, aż staną się miękkie, a następnie dodaj fasolę z puszki – białą i czerwoną. Jeśli lubisz pikantne potrawy, dopraw całość chili albo paprykową pastą. Warzywne ragout może stanowić samodzielne danie, a także dodatek do białego ryżu oraz pieczonych i grillowanych mięs. Wypróbuj koniecznie nasz przepis i zacznij tworzyć swoje własne kompozycje smaków!