Ragout warzywne - przepis: wegetariańskie | Przepisy.pl pixel

Warzywne ragout

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne ragoutWarzywne ragout

Ragout warzywne

Ragu warzywne to przepis, którego sercem są świeże warzywa – dynia, cukinia, cebula i seler – oraz rośliny strączkowe, czyli czerwona i biała fasola. Jeśli szukasz dania, które wypełnia niezwykłym aromatem całą kuchnię, jesteś w dobrym miejscu!

Dla kogo?

Ragout warzywne polecamy lubiącym duszone warzywa połączone z mieszanką przypraw. Ci, którzy lubią eksperymenty z kuchniami świata, powinni polubić to danie. Przykładem tego, jak smakowite może być połączenie potraw rodem z Francji i Meksyku, jest właśnie ragu warzywne. Przepis ten nie zawiedzie również wegetarian i wegan!

Na jaką okazję?

Marzy ci się warzywny obiad z ryżem? Choć pierwszą myślą może być kuchnia włoska lub azjatycka, daj szansę ragu z warzyw. Kolory dyni, cukinii i fasoli rozjaśnią twój dzień. Nie tylko świetnie wyglądają, ale i wyśmienicie smakują! Ragu warzywne może też być daniem głównym kolacji – wzbogacone o chili lub pikantne przyprawy rozgrzeje cię w chłodny wieczór.

Czy wiesz, że?

Ragout warzywne jest daniem wywodzącym się z kuchni francuskiej. Jego tradycyjny wariant zawiera warzywa (z lub bez dodatku mięsa) duszone w sosie albo bulionie.

Dla urozmaicenia:

Przepis na ragu z warzyw możesz wzbogacić o roślinne dodatki – paprykę, marchew czy inne niż cukinia kabaczki. Jeśli wolisz mięsne posiłki, serwuj ragu z warzywami jako sałatkę do pieczonego lub grillowanego mięsa. Ragu warzywne podawaj z ryżem.