Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne ragout
Ragout, potrawa wywodząca się z kuchni francuskiej, pełna smaku i aromatu, występująca w wielu wersjach – to po prostu różnorodne warzywa lub dowolne mięso duszone w sosie albo bulionie. Poznaj przepis na bezmięsny wariant, czyli kolorowe warzywne ragout. Podczas przygotowania ważne jest m.in. pokrojenie wszystkich składników na kawałki równej wielkości. Użyj warzyw: dyni dowolnego gatunku, cukinii i kolorowej fasoli, a także lekko pikantnego selera naciowego. Wyrazistości doda potrawie gęsty sos oraz przyprawy, np. świeża kolendra i pieprz. Dobrze pasować będą także inne warzywa, chociażby papryka, patisony lub marchewka. Duś je do momentu, aż staną się miękkie, a następnie dodaj fasolę z puszki – białą i czerwoną. Jeśli lubisz pikantne potrawy, dopraw całość chili albo paprykową pastą. Warzywne ragout może stanowić samodzielne danie, a także dodatek do białego ryżu oraz pieczonych i grillowanych mięs. Wypróbuj koniecznie nasz przepis i zacznij tworzyć swoje własne kompozycje smaków!