
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne ragout
Ragout warzywne
Ragu warzywne to przepis, którego sercem są świeże warzywa – dynia, cukinia, cebula i seler – oraz rośliny strączkowe, czyli czerwona i biała fasola. Jeśli szukasz dania, które wypełnia niezwykłym aromatem całą kuchnię, jesteś w dobrym miejscu!
Dla kogo?
Ragout warzywne polecamy lubiącym duszone warzywa połączone z mieszanką przypraw. Ci, którzy lubią eksperymenty z kuchniami świata, powinni polubić to danie. Przykładem tego, jak smakowite może być połączenie potraw rodem z Francji i Meksyku, jest właśnie ragu warzywne. Przepis ten nie zawiedzie również wegetarian i wegan!
Na jaką okazję?
Marzy ci się warzywny obiad z ryżem? Choć pierwszą myślą może być kuchnia włoska lub azjatycka, daj szansę ragu z warzyw. Kolory dyni, cukinii i fasoli rozjaśnią twój dzień. Nie tylko świetnie wyglądają, ale i wyśmienicie smakują! Ragu warzywne może też być daniem głównym kolacji – wzbogacone o chili lub pikantne przyprawy rozgrzeje cię w chłodny wieczór.
Czy wiesz, że?
Ragout warzywne jest daniem wywodzącym się z kuchni francuskiej. Jego tradycyjny wariant zawiera warzywa (z lub bez dodatku mięsa) duszone w sosie albo bulionie.
Dla urozmaicenia:
Przepis na ragu z warzyw możesz wzbogacić o roślinne dodatki – paprykę, marchew czy inne niż cukinia kabaczki. Jeśli wolisz mięsne posiłki, serwuj ragu z warzywami jako sałatkę do pieczonego lub grillowanego mięsa. Ragu warzywne podawaj z ryżem.