Warzywne ragout

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

42 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne ragout - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne ragoutWarzywne ragout

Ragout, potrawa wywodząca się z kuchni francuskiej, pełna smaku i aromatu, występująca w wielu wersjach – to po prostu różnorodne warzywa lub dowolne mięso duszone w sosie albo bulionie. Poznaj przepis na bezmięsny wariant, czyli kolorowe warzywne ragout. Podczas przygotowania ważne jest m.in. pokrojenie wszystkich składników na kawałki równej wielkości. Użyj warzyw: dyni dowolnego gatunku, cukinii i kolorowej fasoli, a także lekko pikantnego selera naciowego. Wyrazistości doda potrawie gęsty sos oraz przyprawy, np. świeża kolendra i pieprz. Dobrze pasować będą także inne warzywa, chociażby papryka, patisony lub marchewka. Duś je do momentu, aż staną się miękkie, a następnie dodaj fasolę z puszki – białą i czerwoną. Jeśli lubisz pikantne potrawy, dopraw całość chili albo paprykową pastą. Warzywne ragout może stanowić samodzielne danie, a także dodatek do białego ryżu oraz pieczonych i grillowanych mięs. Wypróbuj koniecznie nasz przepis i zacznij tworzyć swoje własne kompozycje smaków!