Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

1 sztuka

250 gramów

200 gramów

15 listki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wsypujemy do szklanki, dodajemy wodę, olej i dobrze mieszamy.

Krok 2

Skropione olejem szparagi oraz pokrojoną w słupki paprykę grillujemy przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Szparagi w zależności od długości dzielimy na 2 lub 3 części.

Krok 3

Pomidorki przekrawamy na połówki.

Krok 4

Cebulę kroimy w piórka.

Krok 5

Na półmisek wykładamy na przemiennie wszystkie składniki sałatki a na około 15 minut przed podaniem polewamy przygotowanym dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej