Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
2 garść
1 sztuka
250 gramów
200 gramów
15 listki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy wsypujemy do szklanki, dodajemy wodę, olej i dobrze mieszamy.
Krok 2
Skropione olejem szparagi oraz pokrojoną w słupki paprykę grillujemy przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Szparagi w zależności od długości dzielimy na 2 lub 3 części.
Krok 3
Pomidorki przekrawamy na połówki.
Krok 4
Cebulę kroimy w piórka.
Krok 5
Na półmisek wykładamy na przemiennie wszystkie składniki sałatki a na około 15 minut przed podaniem polewamy przygotowanym dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej