Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
2 garść
1 sztuka
250 gramów
200 gramów
15 listki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy wsypujemy do szklanki, dodajemy wodę, olej i dobrze mieszamy.
Krok 2
Skropione olejem szparagi oraz pokrojoną w słupki paprykę grillujemy przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Szparagi w zależności od długości dzielimy na 2 lub 3 części.
Krok 3
Pomidorki przekrawamy na połówki.
Krok 4
Cebulę kroimy w piórka.
Krok 5
Na półmisek wykładamy na przemiennie wszystkie składniki sałatki a na około 15 minut przed podaniem polewamy przygotowanym dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej