Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

1 sztuka

250 gramów

200 gramów

15 listki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wsypujemy do szklanki, dodajemy wodę, olej i dobrze mieszamy.

Krok 2

Skropione olejem szparagi oraz pokrojoną w słupki paprykę grillujemy przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Szparagi w zależności od długości dzielimy na 2 lub 3 części.

Krok 3

Pomidorki przekrawamy na połówki.

Krok 4

Cebulę kroimy w piórka.

Krok 5

Na półmisek wykładamy na przemiennie wszystkie składniki sałatki a na około 15 minut przed podaniem polewamy przygotowanym dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej