Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

1 sztuka

250 gramów

200 gramów

15 listki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wsypujemy do szklanki, dodajemy wodę, olej i dobrze mieszamy.

Krok 2

Skropione olejem szparagi oraz pokrojoną w słupki paprykę grillujemy przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Szparagi w zależności od długości dzielimy na 2 lub 3 części.

Krok 3

Pomidorki przekrawamy na połówki.

Krok 4

Cebulę kroimy w piórka.

Krok 5

Na półmisek wykładamy na przemiennie wszystkie składniki sałatki a na około 15 minut przed podaniem polewamy przygotowanym dressingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z grillowanymi szparagami oraz papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej