Karkówka wieprzowa glazurowana miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
577 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

755 osób wydrukowało

Pobierz pdf

863 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

100 mililitrów

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

10 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grube, centymetrowe steki. Jeśli plastry będą zbyt duże, możesz je przekroić na pół.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 1

Krok 2

W misce pomieszaj miód, wędzoną paprykę, musztardę, ketchup Hellmann's, imbir i Przyprawę do grilla Knorr. Wykrojone steki pomieszaj z tak przygotowaną marynatą. Mięso odstaw na co najmniej 12 godzin do lodówki.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 2

Krok 3

Karkówkę grilluj na tackach aluminiowych w średniej temperaturze przez ok. 20 minut, najlepiej pod przykryciem. Co jakiś czas mięso obracaj i smaruj pozostałą przyprawą do momentu, aż mięso zrobi się miękkie, a na powierzchni delikatnie zacznie karmelizować się glazura. Podawaj z sosem Hellmann's BBQ.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować żeberka wieprzowe.

7

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 04.07.2016

    To nasza propozycja, ale oczywiście zachęcamy do eksperymentowania z przepisami ;) Smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Libowska

    Jolanta Libowska , 03.07.2016

    najlepsza karkówka w zalewie pomidorowej z piekarnika pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Faber

    Maria Faber , 03.05.2016

    a rama do czego ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 22.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 22.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • renata goś

    renata goś , 21.04.2016

    No i co !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dakota Swordrock

    Dakota Swordrock , 21.04.2016

    Mięso w piątek ? ? ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karkówka na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka wieprzowa glazurowana miodemKarkówka wieprzowa glazurowana miodem

Mięso pokrój w grube, centymetrowe steki. Jeśli plastry będą zbyt duże, możesz je przekroić na pół.