Karkówka wieprzowa glazurowana miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
577 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

736 osób wydrukowało

Pobierz pdf

831 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

100 mililitrów

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

10 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grube, centymetrowe steki. Jeśli plastry będą zbyt duże, możesz je przekroić na pół.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 1

Krok 2

W misce pomieszaj miód, wędzoną paprykę, musztardę, ketchup Hellmann's, imbir i Przyprawę do grilla Knorr. Wykrojone steki pomieszaj z tak przygotowaną marynatą. Mięso odstaw na co najmniej 12 godzin do lodówki.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 2

Krok 3

Karkówkę grilluj na tackach aluminiowych w średniej temperaturze przez ok. 20 minut, najlepiej pod przykryciem. Co jakiś czas mięso obracaj i smaruj pozostałą przyprawą do momentu, aż mięso zrobi się miękkie, a na powierzchni delikatnie zacznie karmelizować się glazura. Podawaj z sosem Hellmann's BBQ.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować żeberka wieprzowe.

7

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 04.07.2016

    To nasza propozycja, ale oczywiście zachęcamy do eksperymentowania z przepisami ;) Smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Libowska

    Jolanta Libowska , 03.07.2016

    najlepsza karkówka w zalewie pomidorowej z piekarnika pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Faber

    Maria Faber , 03.05.2016

    a rama do czego ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 22.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 22.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • renata goś

    renata goś , 21.04.2016

    No i co !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dakota Swordrock

    Dakota Swordrock , 21.04.2016

    Mięso w piątek ? ? ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka wieprzowa glazurowana miodemKarkówka wieprzowa glazurowana miodem

Mięso pokrój w grube, centymetrowe steki. Jeśli plastry będą zbyt duże, możesz je przekroić na pół.