Kanapka z tofu (kanapki) - z awokado: przepis | Przepisy.pl pixel

Wegańska kanapka z tofu BLT

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

1 sztuka

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj na pastę, połącz z oliwą. Oliwą posmaruj kromki pieczywa tostowego rozłóż je na blasze w piekarniku i opiecz na złoty kolor.

Krok 2

Na patelni na średnim ogniu obsmaż plastry tofu, tak żeby się zrumieniły oprósz je sola i pieprzem.

Krok 3

Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann’s.

Krok 4

Rozpocznij składanie kanapek, układając wszystkie składniki jeden na drugim: chleb, majonez, sałatę, plastry pomidora, tofu, plaster awokado, majonez i chleb. Posyp plasterki pomidora szczyptą soli i pieprzu, aby uzyskać mocniejszy smak. Delikatnie ściśnij górną część kanapki, aby była bardziej zwarta. Kanapkę przekrój na pół po przekątnej lub podaj w całości. Świetnie komponuje się na przykład z frytkami, sałatką lub coleslaw. Smacznego! 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej