
Składniki
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
1 sztuka
2 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzyj na pastę, połącz z oliwą. Oliwą posmaruj kromki pieczywa tostowego rozłóż je na blasze w piekarniku i opiecz na złoty kolor.
Krok 2
Na patelni na średnim ogniu obsmaż plastry tofu, tak żeby się zrumieniły oprósz je sola i pieprzem.
Krok 3
Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann's.
Krok 4
Rozpocznij składanie kanapek, układając wszystkie składniki jeden na drugim: chleb, majonez, sałatę, plastry pomidora, tofu, plaster awokado, majonez i chleb. Posyp plasterki pomidora szczyptą soli i pieprzu, aby uzyskać mocniejszy smak. Delikatnie ściśnij górną część kanapki, aby była bardziej zwarta. Kanapkę przekrój na pół po przekątnej lub podaj w całości. Świetnie komponuje się na przykład z frytkami, sałatką lub coleslaw. Smacznego!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej