Karkówka z grilla

31 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (31)

Karkówka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie

21

łatwe

50 min.
Karkówka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie to wyśmienity sposób na przyrządzenie tego rodzaju...
Stek z karkówki z ostrym masłem ziołowym

55

łatwe

40 min.
Chociaż steki kojarzone są często z wołowiną, przyrządzić można je z wielu gatunków mięs – to po...
Szaszłyki z grilla

33

łatwe

30 min.
Jeżeli szukasz przepisu na szaszłyki z grilla, w których mięso będzie soczyste i aromatyczne, to...
Aromatyczna karkówka z patelni

33

łatwe

30 min.
Na przygotowanie aromatycznej karkówki z patelni nie potrzebujesz wiele czasu, więc jeśli szukasz...
Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym

19

łatwe

60 min.
Jeżeli masz ochotę na danie, które łączy w sobie smaki ostre i łagodne w idealnych proporcjach, t...
Soczysta karkówka z warzywami z grilla

10

łatwe

90 min.
Karkówka to mięso bardzo często wykorzystywane podczas grillowania. Co zrobić, aby była soczysta...
Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO

10

łatwe

60 min.
Proste do przyrządzenia i pyszne, takie są właśnie greckie steki z karkówki z oliwkami według nas...
Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą

12

łatwe

60 min.
W gotowaniu jedną z najważniejszych umiejętności jest łączenie smaków. By pieczone mięso było jed...
Karkówka z grilla obtoczona w suszonych grzybach

14

łatwe

50 min.
Chrupiące mięso o wyrazistym smaku to propozycja dla osób lubiących dania z karkówki. Przygotowan...
Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą

18

łatwe

40 min.
Planujesz przyjęcie przy grillu i zastanawiasz się, jakie mięso będzie najlepsze? Połącz ze sobą...
Grillowana karkówka BBQ

6

łatwe

45 min.
Zawsze pod ręką, cola i ketchup, to rewelacyjny pomysł na marynatę do grillowanej karkówki...
Karkówka z grilla à la kebab

3

łatwe

30 min.
To danie łączy w sobie dwa bardzo lubiane mięsne smaki. Popularny na letnich przyjęciach grillowa...
Mocno ziołowa karkówka z grilla na ragout z leśnych grzybów

20

łatwe

40 min.
Karkówka to jedno z najpopularniejszych mięs przyrządzanych na grillu. Jest dość tłusta, dlatego...
Grillowana karkówka z chili i kolendrą

8

łatwe

60 min.
Soczysta grillowana karkówka z chili i kolendrą doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w gro...
Grillowane steki z karkówki z gorczycą i majerankiem

7

łatwe

45 min.
Najważniejszy w przygotowaniu smacznych grillowanych steków z karkówki jest wybór dobrej jakości...
Ognista karkówka z grilla

5

łatwe

30 min.
Karkówka smażona na grillu to jedno z najlepszych mięs! Największym jej plusem jest to, że jest p...
Grillowana karkówka z warzywami po włosku

2

łatwe

45 min.
Prawdziwy grillowy klasyk. Soczyste i kruche kawałki karkówki, podane w towarzystwie warzyw po wł...
Szaszłyki z karkówki

9

łatwe

30 min.
Szaszłyki z karkówki to świetna propozycja na danie lub przekąskę w sezonie letnim, gdy potrawy m...
Pikantna karkówka w glazurze z whisky

6

łatwe

50 min.
Karkówkę przygotujesz na wiele sposobów, a na popołudnie przy grillu sprawdzi się w wersji pikant...
Grillowana karkówka z ziemniakami i sałatką z ciecierzycy

11

łatwe

85 min.
Grillowana karkówka – z czym ją podać, jak przyrządzić? Sposobów jest mnóstwo – na słodko, na ost...
Mega szaszłyk z karkówki z grilla

11

łatwe

55 min.
Masz ochotę na danie z dużą ilością kruchego i soczystego mięsa? Mega szaszłyk z karkówki będzie...
Karkówka z duszoną cebulą

6

łatwe

30 min.
Karkówka z duszoną cebulą to danie, które nie wymaga wielu wyszukanych składników ani skomplikowa...
Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO

2

średnie

60 min.
Sos cygański, z którym podawana jest karkówka, nadaje jej wyrazistego, pikantnego smaku. Dzięki m...
Steki z karkówki z musztardą

5

łatwe

30 min.
Steki z karkówki z musztardą to słuszna porcja mięsa dla prawdziwych fanów kuchni tłustej i treśc...
Grillowana karkówka w śliwowicy z grzankami z powidłami śliwkowymi

2

łatwe

40 min.
Dojrzałe owoce świetnie skomponują się z różnego rodzaju mięsami. Ważne jest jednak, aby takie po...

Ciekawostki i porady

Grzyby to wyśmienity dodatek do różnych dań. Aby nie musieć, żegnać się z ich smakiem wraz z końcem jesieni, warto ususzyć cześć łupów z grzybobrania. Tylko, jak to zrobić?

Czytaj więcej

Sezon na paprykę w pełni! Trudno więc o lepszy moment na eksperymenty z tym warzywem w kuchni. Podpowiadamy, czym nafaszerować paprykę, aby zaskoczyć domowników i gości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z grillaKarkówka z grilla

Gdy tylko zaczynają się cieplejsze dni, w ogrodach i na działkach rozpoczyna się sezon grillowy. Grillowanie to współczesny sposób biesiadowania, połączony ze spędzaniem czasu w gronie najbliższych oraz ze wspólnym przygotowywaniem jedzenia. Wśród produktów, które pojawiają się na grillu, jednym z najpopularniejszych jest karkówka. Ten rodzaj mięsa, zazwyczaj wieprzowego, idealnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami, frytkami, sałatami albo podawany jest z pieczywem. Dobrą propozycją jest także serwowanie karkówki z różnymi dipami, które najczęściej umieszcza się w osobnych naczyniach. Przygotowanie tego mięsa z grilla jest, wbrew pozorom, niezwykle proste. Karkówkę wystarczy pokroić w dość grube plastry i marynować w lodówce przez co najmniej godzinę przed położeniem na ruszcie. To bowiem marynata nadaje niezwykłego smaku oraz aromatu. Do jej przyrządzenia wykorzystaj wybrane przyprawy oraz sosy. Jeśli chcesz, by była mocno ziołowa, użyj majeranku oraz ziół prowansalskich lub też gotowych przypraw do karkówki, które zawierają całe bogactwo składników. Wystarczy połączyć je z oliwą i powstałą w ten sposób marynatą natrzeć mięso. Niezastąpiony w tej kwestii będzie również czosnek, słodka papryka oraz chili w proszku, które nadadzą mięsu pikantnego posmaku. Do wyboru masz całą masę różnych marynat – od tych na bazie whisky, jogurtu lub majonezu, po klasyczne BBQ. Kiedy mięso jest już odpowiednio przygotowane, czas na jego grillowanie. Karkówkę opiekaj  z obu stron na ruszcie, uważając, by się zbytnio nie przypaliła. Urozmaiceniem dla klasycznej jej wersji, będzie wykonanie szaszłyków z dodatkami warzywnymi: cebulą, papryką, cukinią, bakłażanem, a nawet z grzybami (sprawdzą się tu zarówno świeże, jak i marynowane pieczarki). Gdy sezon na grillowanie się skończy, nie rezygnuj z tego rodzaju mięsa. Wystarczy zaopatrzyć się w patelnię grillową albo wykorzystać odpowiednią opcję w piekarniku, by przyrządzić smaczną i pełną aromatu karkówkę. Zrób ją i koniecznie podziel się z nami opinią.