
Składniki
500 dekagramów
5 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę podziel na porcje i rozbij lekko tłuczkiem. Następnie natrzyj olejem i ketchupem. Odstaw na 10 minut.

Krok 2
Po tym czasie smaż mięso przez 5-6 minut z każdej strony, aż będzie rumiane. Karkówkę podawaj z pieczywem lub z grillowanymi warzywami lub ziemniakami.


Dobra rada:
Aby zaostrzyć smak karkówki na grilla do marynaty możesz dodać np. przeciśnięty czosnek lub słodką i ostrą paprykę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ognista karkówka z grilla
Karkówka smażona na grillu to jedno z najlepszych mięs! Największym jej plusem jest to, że jest prosta w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie. Nie trzeba do niej ani wykwintnych dodatków ani skomplikowanych sosów. Aby przygotować karkówkę na grilla warto natrzeć ją odpowiednią marynatą. Ta najprostsza jest również najlepsza. Mowa o oleju połączonym z ketchupem, który nada mięsu pikantnego charakteru. Oczywiście można mieć własne, sprawdzone pomysły na marynatę, np. zamiast ketchupu dać musztardę lub sos barbecue. Ważne jest, aby mięso odczekało w niej chwilę, by przeszło jej smakiem. Ognistą karkówkę smaż na złoto na grillu lub patelni grillowej, jeśli przygotowujesz ją poza sezonem. Gotową karkówkę najlepiej podawać z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami. Towarzystwo chrupiącego chleba jest również mile widziane. Pamiętaj, żeby jeść karkówkę, póki ciepła.