Ognista karkówka z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ognista karkówka z grilla

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

700 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 dekagramów

5 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę podziel na porcje i rozbij lekko tłuczkiem. Następnie natrzyj olejem i ketchupem. Odstaw na 10 minut.

Ognista karkówka z grilla  - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie smaż mięso przez 5-6 minut z każdej strony, aż będzie rumiane. Karkówkę podawaj z pieczywem lub z grillowanymi warzywami lub ziemniakami.

Ognista karkówka z grilla  - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak karkówki do marynaty możesz dodać np. przeciśnięty czosnek lub słodką i ostrą paprykę.

55

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.07.2016

    Zwłaszcza w wakacje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdrowo i kolorowo

    Zdrowo i kolorowo , 11.07.2016

    Czasami można:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tomczyk

    Marek Tomczyk , 20.05.2016

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Lewandowski

    Andrzej Lewandowski , 11.08.2014

    Andrzejku, smaczne to i pożywne, ale czy stosowne do wieku? LDL itd...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodek Flisiak

    Włodek Flisiak , 11.08.2014

    ...Już przyrządzam !...:)...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Mołda

    Marian Mołda , 11.08.2014

    Wygląda smakowicie a smakuje ogniście ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Ela Kochajk

    Genowefa Ela Kochajk , 11.08.2014

    Smakowita...... pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barba Clay

    Barba Clay , 11.08.2014

    Dziękuję. Bardzo smaczna. Pozdrawiam Cię Basiu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Żydek

    Jan Żydek , 11.08.2014

    Mniam Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Spaszewski

    Tomasz Spaszewski , 11.08.2014

    Koniecznie z naszymi jabluszkami!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Chrystowski

    Andrzej Chrystowski , 11.08.2014

    karkóweczka goloneczka naszpijowane przyprawami w tym czosnkiem pieczone np. z jabłkami brzoskwinką lub morelką z wierzchu chrupiące w środku soczyste przed podaniem skropione cytryną mnia mniam cóż z tego owoc zakazany cholerny cholesterol

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romuald Łuczko

    Romuald Łuczko , 11.08.2014

    Karkówka,golonka , żeberka , czosnek ... moja czarna lista - paskudnie wygląda i tak samo smakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystian Miszok

    Krystian Miszok , 11.08.2014

    Karkówka, czy nie każde mięsko z grilla dobrze smakuje, a ten przepis wypróbuję przy okazji. Moc z Wami.:-):-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysia Mobius

    Krzysia Mobius , 11.08.2014

    :P :P :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bania

    Magdalena Bania , 10.08.2014

    smacznego! A Ja zrobiłam gulasz z Ozorkow W sosie chrzanowym Mniam mniammmm :):):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Korowaj

    Marta Korowaj , 10.08.2014

    u mnie jutro żeberka zapiekane w sosie z coli, ketchupu i sosu barbecue. Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Karcz

    Anna Karcz , 10.08.2014

    smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Ginter

    Maciej Ginter , 10.08.2014

    Pani Jolu,dlaczego nie makrela ... Żartuje oczywiście,pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski , 10.08.2014

    Z grilla najlepiej smakuje,a do tego kieliszeczek zubruweczki!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Juszczak

    Paweł Juszczak , 10.08.2014

    Przepis po ch..u :) Weź mięsko, natrzyj konserwantami i barwnikami i usmaż :D buahhaaa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysława Żarnicka

    Mieczysława Żarnicka , 10.08.2014

    i to miałyście dziś takie pyszne jedzonko , wygląda apetycznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Nowak

    Monika Nowak , 10.08.2014

    Czerwone winko.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Ponicki

    Marek Ponicki , 10.08.2014

    Strasznie trudny przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Buczyński

    Krzysztof Buczyński , 10.08.2014

    aż ślinka cieknie do tego kieliszek żubróweczki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Marczak

    Barbara Marczak , 10.08.2014

    Myślę synku że jak wrócisz to zaserwujesz !!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stasia Gąsienica

    Stasia Gąsienica , 10.08.2014

    i 5 kg do przodu !!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marysia Zawadzka

    Marysia Zawadzka , 10.08.2014

    Dorzuce grzybki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Bethke

    Krzysztof Bethke , 10.08.2014

    jadlas

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ann Litwin

    Ann Litwin , 10.08.2014

    Dzisiaj była pyszna z grilla. =D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Bartosz

    Grzegorz Bartosz , 10.08.2014

    to też jest pyszne :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista karkówka z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista karkówka z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista karkówka z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista karkówka z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista karkówka z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista karkówka z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista karkówka z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ognista karkówka z grilla Ognista karkówka z grilla

Karkówka smażona na grillu to jedno z najlepszych mięs! Największym jej plusem jest to, że jest prosta w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie. Nie trzeba do niej ani wykwintnych dodatków ani skomplikowanych sosów. Przed pieczeniem karkówkę warto natrzeć odpowiednią marynatą. Ta najprostsza jest również najlepsza. Mowa o oleju połączonym z ketchupem, który nada mięsu pikantnego charakteru. Oczywiście można mieć własne, sprawdzone pomysły na marynatę, np. zamiast ketchupu dać musztardę lub sos barbecue. Ważne jest, aby mięso odczekało w niej chwilę, by przeszło jej smakiem. Ognistą karkówkę smaż na złoto na grillu lub patelni grillowej, jeśli przygotowujesz ją poza sezonem. Gotową karkówkę najlepiej podawać z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami. Towarzystwo chrupiącego chleba jest również mile widziane. Pamiętaj, żeby jeść karkówkę, póki ciepła.