
Składniki
500 dekagramów
5 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę podziel na porcje i rozbij lekko tłuczkiem. Następnie natrzyj olejem i ketchupem. Odstaw na 10 minut.

Krok 2
Po tym czasie smaż mięso przez 5-6 minut z każdej strony, aż będzie rumiane. Karkówkę podawaj z pieczywem lub z grillowanymi warzywami lub ziemniakami.


Dobra rada:
Aby zaostrzyć smak karkówki na grilla do marynaty możesz dodać np. przeciśnięty czosnek lub słodką i ostrą paprykę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ognista karkówka z grilla
Karkówka smażona na grillu to jedno z najlepszych mięs! Największym jej plusem jest to, że jest prosta w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie. Nie trzeba do niej ani wykwintnych dodatków ani skomplikowanych sosów. Aby przygotować karkówkę na grilla warto natrzeć ją odpowiednią marynatą. Ta najprostsza jest również najlepsza. Mowa o oleju połączonym z ketchupem, który nada mięsu pikantnego charakteru. Oczywiście można mieć własne, sprawdzone pomysły na marynatę, np. zamiast ketchupu dać musztardę lub sos barbecue. Ważne jest, aby mięso odczekało w niej chwilę, by przeszło jej smakiem. Ognistą karkówkę smaż na złoto na grillu lub patelni grillowej, jeśli przygotowujesz ją poza sezonem. Gotową karkówkę najlepiej podawać z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami. Towarzystwo chrupiącego chleba jest również mile widziane. Pamiętaj, żeby jeść karkówkę, póki ciepła.