Żeberka z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
323 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze porcje.

Żeberka z chili - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę oraz kolendrę, Ketchup Hellmann's Pikantny i oliwę.

Żeberka z chili - Krok 2

Krok 3

Żeberka wymieszaj z przygotowaną marynatą. Każdą porcję zawiń w folię aluminiową i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Żeberka z chili - Krok 3

Krok 4

Zamarynowane porcje mięsa ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż około 45 minut – po tym czasie odwiń folię i grilluj jeszcze kilka minut, aż mięso się zarumieni.

Żeberka z chili - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tak zamarynowane żeberka możesz upiec również w piekarniku. Gotowe danie podawaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym.

3

Opinie o przepisie

  • Ewa Kreft

    Ewa Kreft , 24.05.2016

    Pychota...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stary Cap

    Stary Cap , 04.05.2016

    chili i kolendra? a nie hellmans (ludzie z piekła) i knurr?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Świderski

    Mariusz Świderski , 24.04.2016

    Mamuś, dawaj ten obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka z chiliŻeberka z chili

Pikantne chili i świeża, pełna aromatu, kolendra nadają ulubionym żeberkom wieprzowym wyjątkowy smak.