Żeberka z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl

Żeberka z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

316 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

334 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze porcje.

Żeberka z chili - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę oraz kolendrę, Ketchup Hellmann’s Pikantny i oliwę.

Żeberka z chili - Krok 2

Krok 3

Żeberka wymieszaj z przygotowaną marynatą. Każdą porcję zawiń w folię aluminiową i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Żeberka z chili - Krok 3

Krok 4

Zamarynowane porcje mięsa ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż około 45 minut – po tym czasie odwiń folię i grilluj jeszcze kilka minut, aż mięso się zarumieni.

Żeberka z chili - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tak zamarynowane żeberka możesz upiec również w piekarniku. Gotowe danie podawaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym.

3

Opinie o przepisie

  • Ewa Kreft

    Ewa Kreft , 24.05.2016

    Pychota...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stary Cap

    Stary Cap , 04.05.2016

    chili i kolendra? a nie hellmans (ludzie z piekła) i knurr?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Świderski

    Mariusz Świderski , 24.04.2016

    Mamuś, dawaj ten obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka z chiliŻeberka z chili

Pikantne chili i świeża, pełna aromatu, kolendra nadają ulubionym żeberkom wieprzowym wyjątkowy smak.