
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze porcje.

Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę oraz kolendrę, Ketchup Hellmann's Pikantny i oliwę.

Krok 3
Żeberka wymieszaj z przygotowaną marynatą. Każdą porcję zawiń w folię aluminiową i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 4
Zamarynowane porcje mięsa ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż około 45 minut – po tym czasie odwiń folię i grilluj jeszcze kilka minut, aż mięso się zarumieni.


Dobra rada:
Tak zamarynowane żeberka możesz upiec również w piekarniku. Gotowe danie podawaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka z chili
Pikantne chili i świeża, pełna aromatu, kolendra nadają ulubionym żeberkom wieprzowym wyjątkowy smak.



































