Żeberka z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

315 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 pęczek

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze porcje.

Żeberka z chili - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę oraz kolendrę, Ketchup Hellmann’s Pikantny i oliwę.

Żeberka z chili - Krok 2

Krok 3

Żeberka wymieszaj z przygotowaną marynatą. Każdą porcję zawiń w folię aluminiową i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Żeberka z chili - Krok 3

Krok 4

Zamarynowane porcje mięsa ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż około 45 minut – po tym czasie odwiń folię i grilluj jeszcze kilka minut, aż mięso się zarumieni.

Żeberka z chili - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tak zamarynowane żeberka możesz upiec również w piekarniku. Gotowe danie podawaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym.

3

Opinie o przepisie

  • Ewa Kreft

    Ewa Kreft

    Pychota...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stary Cap

    Stary Cap

    chili i kolendra? a nie hellmans (ludzie z piekła) i knurr?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Świderski

    Mariusz Świderski

    Mamuś, dawaj ten obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka z chiliŻeberka z chili

Pikantne chili i świeża, pełna aromatu, kolendra nadają ulubionym żeberkom wieprzowym wyjątkowy smak.