
Składniki
1 sztuka
null
4 sztuki
null
600 gramów
4 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.
Krok 2
Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.
Krok 3
Mięso duś na małym ogniu.
Krok 4
Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.
Krok 5
Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej