Składniki
600 gramów
null
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.
Krok 2
Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.
Krok 3
Mięso duś na małym ogniu.
Krok 4
Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.
Krok 5
Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej