Żeberka duszone z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka duszone z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

4 sztuki

null

600 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.

Krok 3

Mięso duś na małym ogniu.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.

Krok 5

Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki ziemniaczane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej