Żeberka duszone z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka duszone z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

null

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.

Krok 3

Mięso duś na małym ogniu.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.

Krok 5

Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej