Żeberka duszone z kapustą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

null

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.

Krok 3

Mięso duś na małym ogniu.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.

Krok 5

Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej