PRZEPISY.PL

Żeberka duszone z kapustą

  • 15
  • 3
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • żeberka wieprzowe600 g
  • sól
  • kolendra4 szt
  • ziele angielskie4 szt
  • cebula1 szt
    • Krok 1

      Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.
    • Krok 2

      Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.
    • Krok 3

      Mięso duś na małym ogniu.
    • Krok 4

      Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.
    • Krok 5

      Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    74
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    92
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    506
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe