
Składniki
400 mililitrów
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek, cebulę i czosnek pokrój. Przesmaż boczek na rozgrzanym oleju. Dodaj następnie cebulę i czosnek. Smaż do momentu zarumieniania.

Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i posyp startym parmezanem.

Krok 3
Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 2
Dodaj sos pomidorowy i Knorr Chłopski garnek.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron a'la Puttanesca
Makaron Puttanesca to włoski klasyk, który trzeba, ba…należy znać! Pod zagadkową nazwą kryje się aromatyczna potrawa na bazie pomidorowego sosu z dodatkiem cebuli i czosnku. Całość przykrywa delikatna pierzynka ze startego parmezanu. Brzmi jak marzenie? I tak też smakuje! Daj się ponieść niekwestionowanemu urokowi tego dania.
Dla kogo?
Przepis nie tylko dla miłośników smaków rodem z włoskiego talerza, ale i dla wszystkich, którzy pragną spróbować czegoś innego niż tradycyjne spaghetti. Nie będzie rozczarowań!
Na jaką okazję?
Przepis warto wypróbować zarówno w roli dania wieczoru, jak i bez okazji. Zachwyca smakiem w każdym wydaniu. Pyszne, sycące oraz kolorowe – ucieszy podniebienie i oko wszystkich gości.
Czy wiesz, że?
Penne Puttanesca w dosłownym tłumaczeniu oznacza posiłek przygotowywany przez prostytutki. Źródłosłów określenia nie jest do końca znany. Przypuszcza się, że początkowo potrawę gotowały panie lekkich obyczajów, ponieważ można było przygotować ją szybko i z łatwo dostępnych składników.
Dla urozmaicenia:
Makaron Puttanesca można urozmaicić dodając do niego garść kaparów, czarnych oliwek oraz kawałki filetów anchovis. Palce lizać!