
Składniki
300 gramów
5 plastrów
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
125 gramów
4 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Pokrojoną w kostkę cebulkę, boczek, salami smaż w garnku, aż mięso zacznie się rumienić.
Krok 2
Rozmieszaj Fix w 300 ml wody i dodaj do potrawy.
Krok 3
Sos gotuj trzy minuty, dodaj makaron i podawaj posypany serem. Kilka plastrów salami dodanych na koniec wzbogaci smak dania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej