
Składniki
300 gramów
5 plastrów
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
125 gramów
4 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj duży garnek i napełnij go wodą. Makaron spaghetti ugotuj al dente według wskazówek podanych na opakowaniu i odcedź. Na desce do krojenia pokrój w drobną kostkę cebulę i boczek. Na dno garnka dodaj łyżkę oliwy, a następnie kolejno cebulę, boczek i plasterki salami. Podsmażaj do momentu aż boczek ładnie się zarumieni.

Krok 2
Kiedy wszystkie składniki będą już gotowe, rozmieszaj Fix Pikantne bolognese z chili Knorr – stosuj się do instrukcji podanej na opakowaniu. Miksturę wlej do garnka, dokładnie zamieszaj i gotuj całość przez około 3 minuty, aż sos zacznie bulgotać i wszystkie składniki dokładnie się połączą.

Krok 3
Po chwili do sosu dodaj makaron. Danie podawaj posypane serem, z kilkoma plastrami salami, które wzbogaci smak dania.


Dobra rada:
Szybkie spaghetti all‘amatriciana podawaj posypane ulubionym żółtym serem i udekorowane listkiem świeżej bazylii lub posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie spaghetti all'amatriciana
Makaron w stylu all’amatriciana to danie typowo włoskie. W tradycyjnych włoskich restauracjach przyrządza się je z dodatkiem sera pecorino i świeżych słodkich pomidorów. Niektórzy włosi wzbogacają smak dania o czosnek, a inni doprawiają sokiem z cytryny. Sposobów na to danie jest wiele, a każdy z nich urzeka głębią smaku.
Dla kogo?
Szybkie spaghetti all’amatriciana to danie, które posmakuje osobom lubiącym makarony z dodatkiem mięsa i pikantne smaki.
Na jaką okazję?
Ten prosty przepis sprawdzi się na wiele różnych okazji. Szybkie spaghetti all’amatriciana to świetny pomysł na danie obiadowe dla dorosłych członków rodziny. Z powodzeniem możesz zaserwować makaron również na kolację lub zabrać ze sobą do pracy. Ze względu na pikantny smak spaghetti all’amatriciana dobrze sprawdzi się w chłodniejsze dni.
Czy wiesz, że?
Szybkie spaghetti all’amatriciana będzie jeszcze pikantniejsze, jeśli dodasz do niego płatki chili lub drobno posiekaną świeżą papryczkę.
Dla urozmaicenia:
Smak sosu doskonale wzbogaci dodatek wina, który nada mu głębi i niepowtarzalnego wyrazu. Dobrze sprawdzi się wino czerwone.


































