
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
2 łyżki
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokrój na paseczki, a warzywa w słupki.
Krok 2
Na rozgrzaną mieszankę olejów wrzuć kawałki indyka i podsmaż. Po chwili dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 3
Wodę wymieszaj z Fixem i zalej indyka. Duś, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
Potrawę dopraw sosem sojowym oraz posiekana kolendrą. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej