Indyk z ryżem w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ryżem w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokrój na paseczki, a warzywa w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną mieszankę olejów wrzuć kawałki indyka i podsmaż. Po chwili dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Wodę wymieszaj z Fixem i zalej indyka. Duś, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym oraz posiekana kolendrą. Podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej