Indyk z ryżem w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ryżem w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokrój na paseczki, a warzywa w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną mieszankę olejów wrzuć kawałki indyka i podsmaż. Po chwili dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Wodę wymieszaj z Fixem i zalej indyka. Duś, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym oraz posiekana kolendrą. Podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej