
Składniki
300 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
null
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokrój na paseczki, a warzywa w słupki.
Krok 2
Na rozgrzaną mieszankę olejów wrzuć kawałki indyka i podsmaż. Po chwili dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 3
Wodę wymieszaj z Fixem i zalej indyka. Duś, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
Potrawę dopraw sosem sojowym oraz posiekana kolendrą. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej