Indyk z ryżem w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ryżem w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokrój na paseczki, a warzywa w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną mieszankę olejów wrzuć kawałki indyka i podsmaż. Po chwili dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Wodę wymieszaj z Fixem i zalej indyka. Duś, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym oraz posiekana kolendrą. Podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej