Indyk z ryżem w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ryżem w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokrój na paseczki, a warzywa w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną mieszankę olejów wrzuć kawałki indyka i podsmaż. Po chwili dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Wodę wymieszaj z Fixem i zalej indyka. Duś, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym oraz posiekana kolendrą. Podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej