Indyk z ryżem w wersji chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ryżem w wersji chińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokrój na paseczki, a warzywa w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną mieszankę olejów wrzuć kawałki indyka i podsmaż. Po chwili dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Wodę wymieszaj z Fixem i zalej indyka. Duś, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym oraz posiekana kolendrą. Podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ryżem w wersji chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej