Grillowane steki z indyka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane steki z indyka z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

6 łyżeczek

200 mililitrów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki z indyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie w rondelku. Następnie dodaj pieczarki oraz otarty majeranek i smaż razem.

Krok 3

Do rondelka dodaj posiekaną kostkę rosołową, a następnie całość zalej śmietaną i doprowadź do wrzenia. Gotuj 2-3 minuty.

Krok 4

Zamarynowanego indyka wyjmij z lodówki i grilluj z obu stron po 4 minuty. Gotowe steki podawaj polane przygotowanym kremowym sosem, warzywami oraz ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane steki z indyka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane steki z indyka z pieczarkamiGrillowane steki z indyka z pieczarkami

Stek to nazwa dania przygotowanego z lekko grillowanego lub smażonego z odrobiną oleju mięsa, pokrojonego w poprzek włókien. Najczęściej przygotowuje się go z wołowiny, jednak warto wypróbować także wersję wykonaną z drobiu, zwłaszcza ze smacznego mięsa indyczego. Zacznij od przygotowania kawałków indyka – skrop je oliwą oraz posyp przyprawą i odstaw na kilka chwil do lodówki. Czas oczekiwania na to, aż mięso odpowiednio nasiąknie smakiem marynaty, poświęć na przygotowanie sosu. Podsmaż cebulę, a następnie dodaj do niej pokrojone w plastry pieczarki. Tej popularnej mieszance ziołowego aromatu nada otarty majeranek, który świetnie sprawdza się jako dodatek do sosów. Do całości dołącz kostkę rosołową oraz śmietanę i poczekaj do momentu, aż wszystko uzyska odpowiednią konsystencję. Zamarynowane kawałki indyka będą gotowe już po kilku minutach grillowania. Podawaj je polane pieczarkowym sosem, przyozdobione dodatkowo listkami świeżego majeranku. Przygotuj danie według naszego przepisu i spróbuj znakomitego grillowanego steka z indyka.