Składniki
600 gramów
16 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
15 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w ok. 1 cm grubości talarki. Czerwoną cebulę pokrój w cząstki a pieczarki przekrój na pół. Warzywa połącz z olejem i Przyprawą do grilla Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Na patyki szaszłyków nadziewaj talarek kiełbasy, cebulkę, pieczarkę i oliwkę. Nadziewaj tak aby na szaszłyku były co najmniej po trzy składniki każdego rodzaju.
Krok 3
Szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych, na średnio rozgrzanym grillu około 20 minut, przekręcając je co jakiś czas. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem chilli Hellmann‘s.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami
Zaledwie kilku składników potrzebujesz, by przyrządzić aromatyczne i pełne smaku szaszłyki z kiełbasy. Doskonale sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania, jednak smaczny efekt uzyskasz również, gdy usmażysz je na specjalnej patelni. Od czego zacząć? Kiełbasę (sprawdzi się śląska) pokrój na grube talarki, czerwoną cebulę w cząstki, a pieczarki podziel na połówki. Wszystkie składniki wsyp do miski, posyp aromatyczną przyprawą do grilla i polej olejem – dokładnie je wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły. Po tym czasie pokrojone mięso i warzywa nadziewaj na długie patyki – namocz wcześniej drewno, dzięki temu nie przypali się podczas grillowania. Szaszłyki umieść na tackach aluminiowych i połóż na ruszcie, smaż przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając. Jak je serwować? Wystarczy niewiele, przed podaniem, polej je pikantnym sosem (sprawdzi się chili). Nie zapomnij o tym przepisie, planując menu na najbliższego grilla! Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej.