Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

227 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

252 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

374 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

16 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

15 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w ok. 1 cm grubości talarki. Czerwoną cebulę pokrój w cząstki a pieczarki przekrój na pół. Warzywa połącz z olejem i Przyprawą do grilla Knorr i dokładnie wymieszaj.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Na patyki szaszłyków nadziewaj talarek kiełbasy, cebulkę, pieczarkę i oliwkę. Nadziewaj tak aby na szaszłyku były co najmniej po trzy składniki każdego rodzaju.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych, na średnio rozgrzanym grillu około 20 minut, przekręcając je co jakiś czas. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem chilli Hellmann‘s.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 3
15

Opinie o przepisie

  • Grażyna Woźniak

    Grażyna Woźniak, 14.07.2016

    Kuszące

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Kramer

    Małgorzata Kramer, 14.07.2016

    I piwko do tego:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zonia Switajska

    Zonia Switajska, 14.07.2016

    GDZIE SERWUJECIE WASZE PRZEPISY....ha ha,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Wawszczyk

    Marianna Wawszczyk, 14.07.2016

    Szybko i chyba smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Win

    Maria Win, 14.07.2016

    Życzę smacznego Beatko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 14.07.2016

    Najlepszy ;) Po więcej inspiracji zapraszamy do naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn/3-kroki-do-idealnego-grilla/15-nabita-na-patyk-czyli-najlepsze-szaszlyki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kot

    Teresa Kot, 14.07.2016

    W piątek jest post...:-(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Podgajna

    Basia Podgajna, 14.07.2016

    Na pewno wyprobuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Gąsiorowska

    Jadwiga Gąsiorowska, 14.07.2016

    Aby była pogoda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Dietrich

    Jan Dietrich, 14.07.2016

    Co to za szaszłyk z kiełbasy!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 14.07.2016

    Na razie zapraszamy do naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jablonska

    Danuta Jablonska, 14.07.2016

    Ślinka leci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Zamojski

    Lech Zamojski, 14.07.2016

    wydajcie książkę ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek, 30.06.2016

    2tyg.temu zrobiłam szaszłyk.Pychaaaa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska, 28.06.2016

    Pycha...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Zaledwie kilku składników potrzebujesz, by przyrządzić aromatyczne i pełne smaku szaszłyki z kiełbasy. Doskonale sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania, jednak smaczny efekt uzyskasz również, gdy usmażysz je na specjalnej patelni. Od czego zacząć? Kiełbasę (sprawdzi się śląska) pokrój na grube talarki, czerwoną cebulę w cząstki, a pieczarki podziel na połówki. Wszystkie składniki wsyp do miski, posyp aromatyczną przyprawą do grilla i polej olejem – dokładnie je wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły. Po tym czasie pokrojone mięso i warzywa nadziewaj na długie patyki – namocz wcześniej drewno, dzięki temu nie przypali się podczas grillowania. Szaszłyki umieść na tackach aluminiowych i połóż na ruszcie, smaż przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając. Jak je serwować? Wystarczy niewiele, przed podaniem, polej je pikantnym sosem (sprawdzi się chili). Nie zapomnij o tym przepisie, planując menu na najbliższego grilla! Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej.