Szaszłyki z kiełbasy na grilla – z pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
243 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

533 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

16 sztuk

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

15 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w ok. 1 cm grubości talarki. Czerwoną cebulę pokrój w cząstki a pieczarki przekrój na pół. Warzywa połącz z olejem i Przyprawą do grilla Knorr i dokładnie wymieszaj.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Na patyki szaszłyków nadziewaj talarek kiełbasy, cebulkę, pieczarkę i oliwkę. Nadziewaj tak aby na szaszłyku były co najmniej po trzy składniki każdego rodzaju.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych, na średnio rozgrzanym grillu około 20 minut, przekręcając je co jakiś czas. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem ketchupem Hellmann‘s.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 3
15

Opinie o przepisie

  • Grażyna Woźniak

    Grażyna Woźniak , 14.07.2016

    Kuszące

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Kramer

    Małgorzata Kramer , 14.07.2016

    I piwko do tego:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zonia Switajska

    Zonia Switajska , 14.07.2016

    GDZIE SERWUJECIE WASZE PRZEPISY....ha ha,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Wawszczyk

    Marianna Wawszczyk , 14.07.2016

    Szybko i chyba smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Win

    Maria Win , 14.07.2016

    Życzę smacznego Beatko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.07.2016

    Najlepszy ;) Po więcej inspiracji zapraszamy do naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn/3-kroki-do-idealnego-grilla/15-nabita-na-patyk-czyli-najlepsze-szaszlyki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kot

    Teresa Kot , 14.07.2016

    W piątek jest post...:-(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Podgajna

    Basia Podgajna , 14.07.2016

    Na pewno wyprobuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Gąsiorowska

    Jadwiga Gąsiorowska , 14.07.2016

    Aby była pogoda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Dietrich

    Jan Dietrich , 14.07.2016

    Co to za szaszłyk z kiełbasy!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.07.2016

    Na razie zapraszamy do naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jablonska

    Danuta Jablonska , 14.07.2016

    Ślinka leci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Zamojski

    Lech Zamojski , 14.07.2016

    wydajcie książkę ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 30.06.2016

    2tyg.temu zrobiłam szaszłyk.Pychaaaa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 28.06.2016

    Pycha...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burgery z grilla
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Zaledwie kilku składników potrzebujesz, by przyrządzić aromatyczne i pełne smaku szaszłyki z kiełbasy. Od czego zacząć? Mięso pokrój na grube talarki, czerwoną cebulę w cząstki, a pieczarki podziel na połówki. Wszystkie składniki wsyp do miski, posyp aromatyczną przyprawą do grilla i polej olejem – dokładnie je wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły. Do dzieła!

Dla kogo?

Chyba nikogo nie zdziwi stwierdzenie, że szaszłyki z kiełbasy będą strzałem w dziesiątkę dla osób, które lubią mięso. To jednak nie wszystko! Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami przypadną również do gustu miłośnikom grzybów i warzyw. Skusisz się?

Na jaką okazję?

Szaszłyki z kiełbasy doskonale sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania, jednak smaczny efekt uzyskasz również, gdy usmażysz je na specjalnej patelni. Jesteśmy pewni, że każdy zje ze smakiem taki apetyczny i ciekawie wyglądający posiłek. 

Czy wiesz, że?

Szaszłyki na grilla z kiełbasą i pieczarkami przyrządzisz szybko. Po zamarynowaniu mięsa nadziewaj je na długie patyki – namocz wcześniej drewno, dzięki temu nie przypali się podczas grillowania. Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami umieść na tackach aluminiowych i połóż na ruszcie, smaż przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.

Dla urozmaicenia:

Jak serwować szaszłyki z kiełbasą z grilla? Wystarczy niewiele, przed podaniem polej je pikantnym sosem (sprawdzi się chili). Nie zapomnij o tym przepisie, planując menu na najbliższego grilla! Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej.