
Składniki
600 gramów
16 sztuk
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
15 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w ok. 1 cm grubości talarki. Czerwoną cebulę pokrój w cząstki a pieczarki przekrój na pół. Warzywa połącz z olejem i Przyprawą do grilla Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Na patyki szaszłyków nadziewaj talarek kiełbasy, cebulkę, pieczarkę i oliwkę. Nadziewaj tak aby na szaszłyku były co najmniej po trzy składniki każdego rodzaju.

Krok 3
Szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych, na średnio rozgrzanym grillu około 20 minut, przekręcając je co jakiś czas. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem ketchupem Hellmann‘s.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami
Zaledwie kilku składników potrzebujesz, by przyrządzić aromatyczne i pełne smaku szaszłyki z kiełbasy. Od czego zacząć? Mięso pokrój na grube talarki, czerwoną cebulę w cząstki, a pieczarki podziel na połówki. Wszystkie składniki wsyp do miski, posyp aromatyczną przyprawą do grilla i polej olejem – dokładnie je wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły. Do dzieła!
Dla kogo?
Chyba nikogo nie zdziwi stwierdzenie, że szaszłyki z kiełbasy będą strzałem w dziesiątkę dla osób, które lubią mięso. To jednak nie wszystko! Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami przypadną również do gustu miłośnikom grzybów i warzyw. Skusisz się?
Na jaką okazję?
Szaszłyki z kiełbasy doskonale sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania, jednak smaczny efekt uzyskasz również, gdy usmażysz je na specjalnej patelni. Jesteśmy pewni, że każdy zje ze smakiem taki apetyczny i ciekawie wyglądający posiłek.
Czy wiesz, że?
Szaszłyki na grilla z kiełbasą i pieczarkami przyrządzisz szybko. Po zamarynowaniu mięsa nadziewaj je na długie patyki – namocz wcześniej drewno, dzięki temu nie przypali się podczas grillowania. Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami umieść na tackach aluminiowych i połóż na ruszcie, smaż przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.
Dla urozmaicenia:
Jak serwować szaszłyki z kiełbasą z grilla? Wystarczy niewiele, przed podaniem polej je pikantnym sosem (sprawdzi się chili). Nie zapomnij o tym przepisie, planując menu na najbliższego grilla! Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej.



































