Szaszłyki z kiełbasy na grilla – z pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

243 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

313 osób wydrukowało

Pobierz pdf

518 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

16 sztuk

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

15 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w ok. 1 cm grubości talarki. Czerwoną cebulę pokrój w cząstki a pieczarki przekrój na pół. Warzywa połącz z olejem i Przyprawą do grilla Knorr i dokładnie wymieszaj.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Na patyki szaszłyków nadziewaj talarek kiełbasy, cebulkę, pieczarkę i oliwkę. Nadziewaj tak aby na szaszłyku były co najmniej po trzy składniki każdego rodzaju.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych, na średnio rozgrzanym grillu około 20 minut, przekręcając je co jakiś czas. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem ketchupem Hellmann‘s.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - Krok 3
15

Opinie o przepisie

  • Grażyna Woźniak

    Grażyna Woźniak , 14.07.2016

    Kuszące

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Kramer

    Małgorzata Kramer , 14.07.2016

    I piwko do tego:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zonia Switajska

    Zonia Switajska , 14.07.2016

    GDZIE SERWUJECIE WASZE PRZEPISY....ha ha,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Wawszczyk

    Marianna Wawszczyk , 14.07.2016

    Szybko i chyba smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Win

    Maria Win , 14.07.2016

    Życzę smacznego Beatko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.07.2016

    Najlepszy ;) Po więcej inspiracji zapraszamy do naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn/3-kroki-do-idealnego-grilla/15-nabita-na-patyk-czyli-najlepsze-szaszlyki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kot

    Teresa Kot , 14.07.2016

    W piątek jest post...:-(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Podgajna

    Basia Podgajna , 14.07.2016

    Na pewno wyprobuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Gąsiorowska

    Jadwiga Gąsiorowska , 14.07.2016

    Aby była pogoda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Dietrich

    Jan Dietrich , 14.07.2016

    Co to za szaszłyk z kiełbasy!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.07.2016

    Na razie zapraszamy do naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jablonska

    Danuta Jablonska , 14.07.2016

    Ślinka leci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Zamojski

    Lech Zamojski , 14.07.2016

    wydajcie książkę ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 30.06.2016

    2tyg.temu zrobiłam szaszłyk.Pychaaaa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 28.06.2016

    Pycha...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Zaledwie kilku składników potrzebujesz, by przyrządzić aromatyczne i pełne smaku szaszłyki z kiełbasy. Od czego zacząć? Mięso pokrój na grube talarki, czerwoną cebulę w cząstki, a pieczarki podziel na połówki. Wszystkie składniki wsyp do miski, posyp aromatyczną przyprawą do grilla i polej olejem – dokładnie je wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły. Do dzieła!

Dla kogo?

Chyba nikogo nie zdziwi stwierdzenie, że szaszłyki z kiełbasy będą strzałem w dziesiątkę dla osób, które lubią mięso. To jednak nie wszystko! Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami przypadną również do gustu miłośnikom grzybów i warzyw. Skusisz się?

Na jaką okazję?

Szaszłyki z kiełbasy doskonale sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania, jednak smaczny efekt uzyskasz również, gdy usmażysz je na specjalnej patelni. Jesteśmy pewni, że każdy zje ze smakiem taki apetyczny i ciekawie wyglądający posiłek. 

Czy wiesz, że?

Szaszłyki na grilla z kiełbasą i pieczarkami przyrządzisz szybko. Po zamarynowaniu mięsa nadziewaj je na długie patyki – namocz wcześniej drewno, dzięki temu nie przypali się podczas grillowania. Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami umieść na tackach aluminiowych i połóż na ruszcie, smaż przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.

Dla urozmaicenia:

Jak serwować szaszłyki z kiełbasą z grilla? Wystarczy niewiele, przed podaniem polej je pikantnym sosem (sprawdzi się chili). Nie zapomnij o tym przepisie, planując menu na najbliższego grilla! Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej.