
Składniki
600 gramów
16 sztuk
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
15 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w ok. 1 cm grubości talarki. Czerwoną cebulę pokrój w cząstki a pieczarki przekrój na pół. Warzywa połącz z olejem i Przyprawą do grilla Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Na patyki szaszłyków nadziewaj talarek kiełbasy, cebulkę, pieczarkę i oliwkę. Nadziewaj tak aby na szaszłyku były co najmniej po trzy składniki każdego rodzaju.

Krok 3
Szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych, na średnio rozgrzanym grillu około 20 minut, przekręcając je co jakiś czas. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem ketchupem Hellmann‘s.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami
Zaledwie kilku składników potrzebujesz, by przyrządzić aromatyczne i pełne smaku szaszłyki z kiełbasy. Od czego zacząć? Mięso pokrój na grube talarki, czerwoną cebulę w cząstki, a pieczarki podziel na połówki. Wszystkie składniki wsyp do miski, posyp aromatyczną przyprawą do grilla i polej olejem – dokładnie je wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły. Do dzieła!
Dla kogo?
Chyba nikogo nie zdziwi stwierdzenie, że szaszłyki z kiełbasy będą strzałem w dziesiątkę dla osób, które lubią mięso. To jednak nie wszystko! Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami przypadną również do gustu miłośnikom grzybów i warzyw. Skusisz się?
Na jaką okazję?
Szaszłyki z kiełbasy doskonale sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania, jednak smaczny efekt uzyskasz również, gdy usmażysz je na specjalnej patelni. Jesteśmy pewni, że każdy zje ze smakiem taki apetyczny i ciekawie wyglądający posiłek.
Czy wiesz, że?
Szaszłyki na grilla z kiełbasą i pieczarkami przyrządzisz szybko. Po zamarynowaniu mięsa nadziewaj je na długie patyki – namocz wcześniej drewno, dzięki temu nie przypali się podczas grillowania. Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami umieść na tackach aluminiowych i połóż na ruszcie, smaż przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.
Dla urozmaicenia:
Jak serwować szaszłyki z kiełbasą z grilla? Wystarczy niewiele, przed podaniem polej je pikantnym sosem (sprawdzi się chili). Nie zapomnij o tym przepisie, planując menu na najbliższego grilla! Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu powyżej.