Grillowane kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kotlety jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą. Dodaj musztardę oraz rozmaryn.

Krok 2

Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie i pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.

Krok 3

Wyjmij kotlety z marynaty, odsącz je lekko i połóż na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej na 3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane kotlety jagnięceGrillowane kotlety jagnięce

Grillowane kotlety jagnięce to świetna propozycja na wakacyjny obiad z rusztu. Aby go przygotować, zacznij od zamarynowania mięsa – wymieszaj przyprawę Knorr, dzięki której jagnięcina będzie miała głębszy aromat, z oliwą z oliwek, musztardą dijon oraz gałązką świeżego rozmarynu. Mięso umieść w marynacie i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej kilka minut. W międzyczasie rozgrzej grill lub specjalną patelnię, a potem ułóż na niej zamarynowane kotlety. Opiekaj je po trzy minuty z każdej strony. Jakie dodatki będą najlepsze do grillowanej jagnięciny? Sprawdzą się pieczone w ziołach ziemniaki, kasza gryczana lub kuskus, a także sałatka na bazie pomidorków koktajlowych. Jeśli chcesz zaserwować całe danie z rusztu, przygotuj szaszłyki z pieczarkami, czerwoną papryką i cebulą lub grillowane warzywa: cukinię, kukurydzę, szparagi oraz bakłażana. Żeby smak dania był jeszcze lepszy, warto zaserwować do mięsa ulubiony dip, na przykład czosnkowy, koperkowy lub paprykowy. Życzymy udanego grillowania!