
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż zioła, posiekaną papryczkę chili, sok z pomarańczy wraz z odrobiną startej skórki i zawartość opakowania przyprawy Knorr do plastikowego worka lub miski i dobrze wymieszaj.
Krok 2
Podziel żeberka na porcje, przełóż do worka z marynatą i pozostaw w lodówce na noc.
Krok 3
Smaż lub piecz na grillu przez 7 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej