Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż zioła, posiekaną papryczkę chili, sok z pomarańczy wraz z odrobiną startej skórki i zawartość opakowania przyprawy Knorr do plastikowego worka lub miski i dobrze wymieszaj.

Krok 2

Podziel żeberka na porcje, przełóż do worka z marynatą i pozostaw w lodówce na noc.

Krok 3

Smaż lub piecz na grillu przez 7 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej