Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż zioła, posiekaną papryczkę chili, sok z pomarańczy wraz z odrobiną startej skórki i zawartość opakowania przyprawy Knorr do plastikowego worka lub miski i dobrze wymieszaj.

Krok 2

Podziel żeberka na porcje, przełóż do worka z marynatą i pozostaw w lodówce na noc.

Krok 3

Smaż lub piecz na grillu przez 7 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej