Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż zioła, posiekaną papryczkę chili, sok z pomarańczy wraz z odrobiną startej skórki i zawartość opakowania przyprawy Knorr do plastikowego worka lub miski i dobrze wymieszaj.

Krok 2

Podziel żeberka na porcje, przełóż do worka z marynatą i pozostaw w lodówce na noc.

Krok 3

Smaż lub piecz na grillu przez 7 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowo-cytrusowe żeberka jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej