
Składniki
2 kilogramy
1 opakowanie
300 mililitrów
125 mililitrów
30 mililitrów
5 gramów
3 sztuki
75 mililitrów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj sos pomidorowy z sosem sojowym, miodem, Przyprawą Knorr, startym imbirem oraz czosnkiem, gałązkami rozmarynu i sherry.
Krok 2
Wylej marynatę do rękawa do pieczenia.
Krok 3
Zamarynuj w otrzymanym sosie żeberka, wkładając je do woreczka(najlepiej przez całą noc).
Krok 4
Zamknij szczelnie woreczek i piecz przez 40 minut w temperaturze 190 °C.
Krok 5
Po upieczeniu odstaw żeberka, aby wystygły. Następnie odgrzewaj je na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























