
Składniki
2 kilogramy
1 opakowanie
300 mililitrów
125 mililitrów
30 mililitrów
5 gramów
3 sztuki
75 mililitrów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj sos pomidorowy z sosem sojowym, miodem, Przyprawą Knorr, startym imbirem oraz czosnkiem, gałązkami rozmarynu i sherry.
Krok 2
Wylej marynatę do rękawa do pieczenia.
Krok 3
Zamarynuj w otrzymanym sosie żeberka, wkładając je do woreczka(najlepiej przez całą noc).
Krok 4
Zamknij szczelnie woreczek i piecz przez 40 minut w temperaturze 190 °C.
Krok 5
Po upieczeniu odstaw żeberka, aby wystygły. Następnie odgrzewaj je na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej