Słodkie żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie żeberka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 opakowanie

300 mililitrów

125 mililitrów

30 mililitrów

5 gramów

3 sztuki

75 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj sos pomidorowy z sosem sojowym, miodem, Przyprawą Knorr, startym imbirem oraz czosnkiem, gałązkami rozmarynu i sherry.

Krok 2

Wylej marynatę do rękawa do pieczenia.

Krok 3

Zamarynuj w otrzymanym sosie żeberka, wkładając je do woreczka(najlepiej przez całą noc).

Krok 4

Zamknij szczelnie woreczek i piecz przez 40 minut w temperaturze 190 °C.

Krok 5

Po upieczeniu odstaw żeberka, aby wystygły. Następnie odgrzewaj je na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie żeberka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej