
Składniki
2 kilogramy
1 opakowanie
300 mililitrów
125 mililitrów
30 mililitrów
5 gramów
3 sztuki
75 mililitrów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj sos pomidorowy z sosem sojowym, miodem, Przyprawą Knorr, startym imbirem oraz czosnkiem, gałązkami rozmarynu i sherry.
Krok 2
Wylej marynatę do rękawa do pieczenia.
Krok 3
Zamarynuj w otrzymanym sosie żeberka, wkładając je do woreczka(najlepiej przez całą noc).
Krok 4
Zamknij szczelnie woreczek i piecz przez 40 minut w temperaturze 190 °C.
Krok 5
Po upieczeniu odstaw żeberka, aby wystygły. Następnie odgrzewaj je na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej