
Składniki
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
8 plastrów
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, 8 sztuk.

Krok 2
Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny i oliwą.

Krok 3
Posyp pieprzem, listkami oregano i przyprawą Knorr.

Krok 4
Rybę zwijaj w plastry szynki.

Krok 5
Przygotowaną porcje smaż po kilka minut z każdej strony, aby ryba pozostała soczysta. Podawaj na przykład z gotowaną fasolką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duet mięsa i ryby
Kuchenne eksperymenty nie zawsze kończą się sukcesem, ale możesz być pewna, że ten pomysł zasługuje na aplauz. Duet mięsa i ryby – czy tworzą zgrany zespół? Oczywiście! Soczyste, mięsne roladki to absolutny hit nowoczesnej kuchni. Smakowity duet uświetni twój obiad lub kolację. Dodasz do niego gotowaną fasolkę, albo grillowane szparagi, a powstanie pełne smaku, kuchenne trio. Zaopatrz się w kawałki ulubionej ryby i plastry szynki dojrzewającej szwardzwaldzkiej. Po przygotowaniu duet trafi na ruszt, dlatego ważne jest, aby ryba, którą wybierzesz, posiadała zwarte mięso. Możesz wybierać spośród takich propozycji jak dorsz, łosoś czy sandacz. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz świeżymi listkami oregano i dodaj świeżo zmielony pieprz. Tak przyrządzone kawałki ryby zawiń w plastry szynki szwardzwaldzkiej i smaż po kilka minut z każdej strony. Dzięki temu twoje danie będzie równomiernie upieczone i bardziej soczyste.


































