Duet mięsa i ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duet mięsa i ryby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

108 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

8 plastrów

1 łyżeczka

4 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na mniejsze kawałki, 8 sztuk.

Duet mięsa i ryby  - Krok 1

Krok 2

Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny i oliwą.

Duet mięsa i ryby  - Krok 2

Krok 3

Posyp pieprzem, listkami oregano i przyprawą Knorr.

Duet mięsa i ryby  - Krok 3

Krok 4

Rybę zwijaj w plastry szynki.

Duet mięsa i ryby  - Krok 4

Krok 5

Przygotowaną porcje smaż po kilka minut z każdej strony, aby ryba pozostała soczysta. Podawaj na przykład z gotowaną fasolką.

Duet mięsa i ryby  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duet mięsa i ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duet mięsa i ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duet mięsa i ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duet mięsa i ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duet mięsa i ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duet mięsa i ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duet mięsa i ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duet mięsa i ryby Duet mięsa i ryby

Kuchenne eksperymenty nie zawsze kończą się sukcesem, ale możesz być pewna, że ten pomysł zasługuje na aplauz. Duet mięsa i ryby – czy tworzą zgrany zespół? Oczywiście! Soczyste, mięsne roladki to absolutny hit nowoczesnej kuchni. Smakowity duet uświetni twój obiad lub kolację. Dodasz do niego gotowaną fasolkę, albo grillowane szparagi, a powstanie pełne smaku, kuchenne trio. Zaopatrz się w kawałki ulubionej ryby i plastry szynki dojrzewającej szwardzwaldzkiej. Po przygotowaniu duet trafi na ruszt, dlatego ważne jest, aby ryba, którą wybierzesz, posiadała zwarte mięso. Możesz wybierać spośród takich propozycji jak dorsz, łosoś czy sandacz. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz świeżymi listkami oregano i dodaj świeżo zmielony pieprz. Tak przyrządzone kawałki ryby zawiń w plastry szynki szwardzwaldzkiej i smaż po kilka minut z każdej strony. Dzięki temu twoje danie będzie równomiernie upieczone i bardziej soczyste.