
Składniki
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
8 plastrów
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, 8 sztuk.

Krok 2
Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny i oliwą.

Krok 3
Posyp pieprzem, listkami oregano i przyprawą Knorr.

Krok 4
Rybę zwijaj w plastry szynki.

Krok 5
Przygotowaną porcje smaż po kilka minut z każdej strony, aby ryba pozostała soczysta. Podawaj na przykład z gotowaną fasolką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duet mięsa i ryby
Kuchenne eksperymenty nie zawsze kończą się sukcesem, ale możesz być pewna, że ten pomysł zasługuje na aplauz. Duet mięsa i ryby – czy tworzą zgrany zespół? Oczywiście! Soczyste, mięsne roladki to absolutny hit nowoczesnej kuchni. Smakowity duet uświetni twój obiad lub kolację. Dodasz do niego gotowaną fasolkę, albo grillowane szparagi, a powstanie pełne smaku, kuchenne trio. Zaopatrz się w kawałki ulubionej ryby i plastry szynki dojrzewającej szwardzwaldzkiej. Po przygotowaniu duet trafi na ruszt, dlatego ważne jest, aby ryba, którą wybierzesz, posiadała zwarte mięso. Możesz wybierać spośród takich propozycji jak dorsz, łosoś czy sandacz. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz świeżymi listkami oregano i dodaj świeżo zmielony pieprz. Tak przyrządzone kawałki ryby zawiń w plastry szynki szwardzwaldzkiej i smaż po kilka minut z każdej strony. Dzięki temu twoje danie będzie równomiernie upieczone i bardziej soczyste.