
Składniki
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
8 plastrów
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, 8 sztuk.

Krok 2
Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny i oliwą.

Krok 3
Posyp pieprzem, listkami oregano i przyprawą Knorr.

Krok 4
Rybę zwijaj w plastry szynki.

Krok 5
Przygotowaną porcje smaż po kilka minut z każdej strony, aby ryba pozostała soczysta. Podawaj na przykład z gotowaną fasolką.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duet mięsa i ryby
Kuchenne eksperymenty nie zawsze kończą się sukcesem, ale możesz być pewna, że ten pomysł zasługuje na aplauz. Duet mięsa i ryby – czy tworzą zgrany zespół? Oczywiście! Soczyste, mięsne roladki to absolutny hit nowoczesnej kuchni. Smakowity duet uświetni twój obiad lub kolację. Dodasz do niego gotowaną fasolkę, albo grillowane szparagi, a powstanie pełne smaku, kuchenne trio. Zaopatrz się w kawałki ulubionej ryby i plastry szynki dojrzewającej szwardzwaldzkiej. Po przygotowaniu duet trafi na ruszt, dlatego ważne jest, aby ryba, którą wybierzesz, posiadała zwarte mięso. Możesz wybierać spośród takich propozycji jak dorsz, łosoś czy sandacz. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz świeżymi listkami oregano i dodaj świeżo zmielony pieprz. Tak przyrządzone kawałki ryby zawiń w plastry szynki szwardzwaldzkiej i smaż po kilka minut z każdej strony. Dzięki temu twoje danie będzie równomiernie upieczone i bardziej soczyste.