Szaszłyki rybne z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki rybne z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

96 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

200 gramów

40 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź filety i pokrój je wraz z boczkiem na kawałki wielkości około 2 centymetrów.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 1

Krok 2

Oczyść pieczarki, umyj je, większe kapelusze przekrój na pół. Przekrój paprykę na pół, oczyść z nasion i białych części, następnie pokrój w dużą kostkę. Obierz cebule i pokrój je w ćwiartki.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 2

Krok 3

Nabijaj na drewniane szpadki na przemian boczek, kawałki ryby, pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 3

Krok 4

Skrop szaszłyki olejem, obficie posyp Przyprawą do mięs Knorr i lekko oprósz pieprzem.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 4

Krok 5

Następnie grilluj je przez około 20 minut (obracając od czasu do czasu), do momentu, aż się zrumienią. Podawaj gotowe szaszłyki z białym pieczywem.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki rybne z paprykąSzaszłyki rybne z papryką

Rybne szaszłyki to dość nietypowe, jednak z pewnością warte wypróbowania, danie z grilla. Oprócz bardziej klasycznych składników, takich jak papryka i boczek, wykorzystasz do ich przygotowania także mrożony filet z mintaja. Równie dobrze sprawdzi się inna ryba morska o białym mięsie, np. dorsz. Po rozmrożeniu pokrój filet oraz boczek w dość dużą kostkę. Oczyszczone pieczarki podziel na połówki, a pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokrój na większe kawałki. Cebulę – białą lub czerwoną – potnij w ćwiartki. Wszystkie składniki wbijaj naprzemiennie na drewniane szpadki, po czym powstałe w ten sposób szaszłyki skrop olejem i oprósz przyprawą do mięs oraz pieprzem. Grilluj ze wszystkich stron do momentu, aż warzywa i mięso lekko się zarumienią. Podawaj na ciepło z dodatkiem białego pieczywa, np. ciabatty oraz z gęstym dipem ziołowym lub czosnkowym. Przygotujesz go samodzielnie na bazie jogurtu naturalnego, majonezu i błyskawicznego sosu sałatkowego. Mamy nadzieję, że grillowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.