Szaszłyki rybne z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki rybne z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

200 gramów

40 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź filety i pokrój je wraz z boczkiem na kawałki wielkości około 2 centymetrów.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 1

Krok 2

Oczyść pieczarki, umyj je, większe kapelusze przekrój na pół. Przekrój paprykę na pół, oczyść z nasion i białych części, następnie pokrój w dużą kostkę. Obierz cebule i pokrój je w ćwiartki.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 2

Krok 3

Nabijaj na drewniane szpadki na przemian boczek, kawałki ryby, pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 3

Krok 4

Skrop szaszłyki olejem, obficie posyp Przyprawą do mięs Knorr i lekko oprósz pieprzem.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 4

Krok 5

Następnie grilluj je przez około 20 minut (obracając od czasu do czasu), do momentu, aż się zrumienią. Podawaj gotowe szaszłyki z białym pieczywem.

Szaszłyki rybne z papryką - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki rybne z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki rybne z paprykąSzaszłyki rybne z papryką

Rybne szaszłyki to dość nietypowe, jednak z pewnością warte wypróbowania, danie z grilla. Oprócz bardziej klasycznych składników, takich jak papryka i boczek, wykorzystasz do ich przygotowania także mrożony filet z mintaja. Równie dobrze sprawdzi się inna ryba morska o białym mięsie, np. dorsz. Po rozmrożeniu pokrój filet oraz boczek w dość dużą kostkę. Oczyszczone pieczarki podziel na połówki, a pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokrój na większe kawałki. Cebulę – białą lub czerwoną – potnij w ćwiartki. Wszystkie składniki wbijaj naprzemiennie na drewniane szpadki, po czym powstałe w ten sposób szaszłyki skrop olejem i oprósz przyprawą do mięs oraz pieprzem. Grilluj ze wszystkich stron do momentu, aż warzywa i mięso lekko się zarumienią. Podawaj na ciepło z dodatkiem białego pieczywa, np. ciabatty oraz z gęstym dipem ziołowym lub czosnkowym. Przygotujesz go samodzielnie na bazie jogurtu naturalnego, majonezu i błyskawicznego sosu sałatkowego. Mamy nadzieję, że grillowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.