Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
łatwe
422 osoby zapisały
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w steki o grubości 1 cm.

Krok 2
Oliwki zmiksuj z oliwą. Sos połącz z przyprawą Knorr, posiekaną kolendrą oraz oregano.

Krok 3
Gotową marynatą posmaruj każdy ze steków i odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.

Krok 4
Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Podawaj je z chrupiącą bagietką, sałatą oraz Ketchupem Hellmann's Łagodnym, którego pełny pomidorowy smak będzie pasował do tej potrawy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
Proste do przyrządzenia i pyszne, takie są właśnie greckie steki z karkówki z oliwkami według naszego przepisu. Doskonale sprawdzą się na obiad dla całej rodziny, a także podczas sobotniej kolacji ze znajomymi. Od dzisiaj możesz serwować pyszną karkówkę nie tylko podczas letnich spotkań przy grillu. Ten przepis jest propozycją na karkówkę w nieco odmienionej odsłonie. Do przygotowania greckich steków z karkówki będziesz potrzebować czarne i zielone oliwki oraz aromatyczne zioła, takie jak kolendra oraz oregano. Na bazie tych składników oraz mieszanki przyprawy Knorr stworzysz balsamiczną i wyjątkową marynatę do wieprzowiny. Pamiętaj, aby karkówkę pozostawić w marynacie na co najmniej 20 -30 minut. Po tym czasie możesz smażyć steki. Doskonałym dodatkiem do soczystych steków będzie chrupiąca bagietka, świeża sałata oraz łagodny ketchup. Co za uczta!