Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
łatwe
418 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w steki o grubości 1 cm.

Krok 2
Oliwki zmiksuj z oliwą. Sos połącz z przyprawą Knorr, posiekaną kolendrą oraz oregano.

Krok 3
Gotową marynatą posmaruj każdy ze steków i odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.

Krok 4
Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Podawaj je z chrupiącą bagietką, sałatą oraz Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, którego pełny pomidorowy smak będzie pasował do tej potrawy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
Proste do przyrządzenia i pyszne, takie są właśnie greckie steki z karkówki z oliwkami według naszego przepisu. Doskonale sprawdzą się na obiad dla całej rodziny, a także podczas sobotniej kolacji ze znajomymi. Od dzisiaj możesz serwować pyszną karkówkę nie tylko podczas letnich spotkań przy grillu. Ten przepis jest propozycją na karkówkę w nieco odmienionej odsłonie. Do przygotowania greckich steków z karkówki będziesz potrzebować czarne i zielone oliwki oraz aromatyczne zioła, takie jak kolendra oraz oregano. Na bazie tych składników oraz mieszanki przyprawy Knorr stworzysz balsamiczną i wyjątkową marynatę do wieprzowiny. Pamiętaj, aby karkówkę pozostawić w marynacie na co najmniej 20 -30 minut. Po tym czasie możesz smażyć steki. Doskonałym dodatkiem do soczystych steków będzie chrupiąca bagietka, świeża sałata oraz łagodny ketchup. Co za uczta!