Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
łatwe
429 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w steki o grubości 1 cm.

Krok 2
Oliwki zmiksuj z oliwą. Sos połącz z przyprawą Knorr, posiekaną kolendrą oraz oregano.

Krok 3
Gotową marynatą posmaruj każdy ze steków i odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.

Krok 4
Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Podawaj je z chrupiącą bagietką, sałatą oraz Ketchupem Hellmann's Łagodnym, którego pełny pomidorowy smak będzie pasował do tej potrawy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
Proste do przyrządzenia i pyszne, takie są właśnie greckie steki z karkówki z oliwkami według naszego przepisu. Doskonale sprawdzą się na obiad dla całej rodziny, a także podczas sobotniej kolacji ze znajomymi. Od dzisiaj możesz serwować pyszną karkówkę nie tylko podczas letnich spotkań przy grillu. Ten przepis jest propozycją na karkówkę w nieco odmienionej odsłonie. Do przygotowania greckich steków z karkówki będziesz potrzebować czarne i zielone oliwki oraz aromatyczne zioła, takie jak kolendra oraz oregano. Na bazie tych składników oraz mieszanki przyprawy Knorr stworzysz balsamiczną i wyjątkową marynatę do wieprzowiny. Pamiętaj, aby karkówkę pozostawić w marynacie na co najmniej 20 -30 minut. Po tym czasie możesz smażyć steki. Doskonałym dodatkiem do soczystych steków będzie chrupiąca bagietka, świeża sałata oraz łagodny ketchup. Co za uczta!