
Składniki
25 dekagramów
1 kilogram
0.5 szklanki
0.1 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę. Pokrój pomidory w kostkę. Następnie usmaż cebulę, dodaj pokrojone pomidory.

Krok 2
Dodaj musztardę, Sos do pieczeni ciemny Knorr i wodę. Duś przez kilka minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos do grilla
Niezbędnym dopełnieniem dań z grilla jest odpowiedni sos, który będzie komponował się ze smakiem wielu pieczonych mięs. Przyrządzony według tego przepisu jest pomidorowy – z lekko pikantną nutą, którą nadaje mu musztarda. Pierwszym krokiem do jego przygotowania jest posiekanie w drobną kostkę białej cebuli oraz świeżych pomidorów. Warto wcześniej obrać je ze skórki – tę czynność ułatwisz sobie, jeśli sparzysz je we wrzątku. Zeszklij cebulę na rozgrzanej patelni, a po chwili dodaj pokrojone pomidory. W miseczce wymieszaj błyskawiczny sos do pieczeni z wodą i musztardą. Zalej nim zawartość patelni i duś jeszcze przez chwilę do momentu, aż całość zgęstnieje. Tak przygotowany sos będzie wspaniale smakował zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podasz go jako dodatek do pieczonych na grillu steków wołowych, wieprzowych żeberek, różnego rodzaju kiełbasek, skrzydełek drobiowych lub szaszłyków. Może również posłużyć jako dip do frytek. Z czym podasz sos do grilla? Koniecznie podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.