Spaghetti z mielonym mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

1260 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i podsmaż je bez tłuszczu.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, po czym dodaj do mięsa. Następnie mięso zalej Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu i duś około 5 minut.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj spaghetti al dente i podawaj z gotowym sosem mięsnym.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • marek  kkkkkkkkk

    marek kkkkkkkkk , 03.05.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z mielonym mięsemSpaghetti z mielonym mięsem

Nie zawsze spaghetti musi by serwowane z pomidorami. W ¬wersji z mięsem mielonym i sosem pieczeniowym również smakuje wyśmienicie. Najpopularniejsze spaghetti to takie z sosem bolońskim, pełnym pomidorów, czosnku i ziół. Ale poszukując nowych smaków można je przyrządzić także w inny sposób . Spaghetti z mielonym mięsem w ciemnym sosie zrobisz łatwo i szybko nawet jeśli niezbyt często masz do czynienia z gotowaniem. Mięso mielone wystarczy podsmażyć na patelni bez tłuszczu, doprawiając ziołami wedle własnego uznania. Czosnek doda wspaniałego aromatu i nada intensywnego smaku, a połączenie mięsa z sosem do pieczeni zupełnie zmieni oblicze tej potrawy. Pamiętaj tylko, żeby makaron ugotować al dente zgodnie z włoską tradycją. Właśnie w lekko twardych nitkach tkwi sekret najlepszego spaghetti. Na kolację we dwoje serwuj z lampką ulubionego wina lub kuflem pszenicznego piwa.