Spaghetti z mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z mielonym mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
1294 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

223 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

20 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i podsmaż je bez tłuszczu.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, po czym dodaj do mięsa. Następnie mięso zalej Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu i duś około 5 minut.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj spaghetti al dente i podawaj z gotowym sosem mięsnym.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Amanda Kwiatek

    Amanda Kwiatek , 24.05.2021

    No szczerze powie że mogło pyć lepsze ale ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marek  kkkkkkkkk

    marek kkkkkkkkk , 03.05.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z mielonym mięsemSpaghetti z mielonym mięsem

Nie zawsze spaghetti musi by serwowane z pomidorami. W ¬wersji z mięsem mielonym i sosem pieczeniowym również smakuje wyśmienicie. Najpopularniejsze spaghetti to takie z sosem bolońskim, pełnym pomidorów, czosnku i ziół. Ale poszukując nowych smaków można je przyrządzić także w inny sposób . Spaghetti z mielonym mięsem w ciemnym sosie zrobisz łatwo i szybko nawet jeśli niezbyt często masz do czynienia z gotowaniem. Mięso mielone wystarczy podsmażyć na patelni bez tłuszczu, doprawiając ziołami wedle własnego uznania. Czosnek doda wspaniałego aromatu i nada intensywnego smaku, a połączenie mięsa z sosem do pieczeni zupełnie zmieni oblicze tej potrawy. Pamiętaj tylko, żeby makaron ugotować al dente zgodnie z włoską tradycją. Właśnie w lekko twardych nitkach tkwi sekret najlepszego spaghetti. Na kolację we dwoje serwuj z lampką ulubionego wina lub kuflem pszenicznego piwa.