
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
20 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i podsmaż je bez tłuszczu.

Krok 2
Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, po czym dodaj do mięsa. Następnie mięso zalej Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu i duś około 5 minut.

Krok 3
Ugotuj spaghetti al dente i podawaj z gotowym sosem mięsnym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z mielonym mięsem
Nie zawsze spaghetti musi by serwowane z pomidorami. W ¬wersji z mięsem mielonym i sosem pieczeniowym również smakuje wyśmienicie. Najpopularniejsze spaghetti to takie z sosem bolońskim, pełnym pomidorów, czosnku i ziół. Ale poszukując nowych smaków można je przyrządzić także w inny sposób . Spaghetti z mielonym mięsem w ciemnym sosie zrobisz łatwo i szybko nawet jeśli niezbyt często masz do czynienia z gotowaniem. Mięso mielone wystarczy podsmażyć na patelni bez tłuszczu, doprawiając ziołami wedle własnego uznania. Czosnek doda wspaniałego aromatu i nada intensywnego smaku, a połączenie mięsa z sosem do pieczeni zupełnie zmieni oblicze tej potrawy. Pamiętaj tylko, żeby makaron ugotować al dente zgodnie z włoską tradycją. Właśnie w lekko twardych nitkach tkwi sekret najlepszego spaghetti. Na kolację we dwoje serwuj z lampką ulubionego wina lub kuflem pszenicznego piwa.



































