Spaghetti z mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z mielonym mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

1272 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i podsmaż je bez tłuszczu.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, po czym dodaj do mięsa. Następnie mięso zalej Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu i duś około 5 minut.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj spaghetti al dente i podawaj z gotowym sosem mięsnym.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • marek  kkkkkkkkk

    marek kkkkkkkkk , 03.05.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z mielonym mięsemSpaghetti z mielonym mięsem

Nie zawsze spaghetti musi by serwowane z pomidorami. W ¬wersji z mięsem mielonym i sosem pieczeniowym również smakuje wyśmienicie. Najpopularniejsze spaghetti to takie z sosem bolońskim, pełnym pomidorów, czosnku i ziół. Ale poszukując nowych smaków można je przyrządzić także w inny sposób . Spaghetti z mielonym mięsem w ciemnym sosie zrobisz łatwo i szybko nawet jeśli niezbyt często masz do czynienia z gotowaniem. Mięso mielone wystarczy podsmażyć na patelni bez tłuszczu, doprawiając ziołami wedle własnego uznania. Czosnek doda wspaniałego aromatu i nada intensywnego smaku, a połączenie mięsa z sosem do pieczeni zupełnie zmieni oblicze tej potrawy. Pamiętaj tylko, żeby makaron ugotować al dente zgodnie z włoską tradycją. Właśnie w lekko twardych nitkach tkwi sekret najlepszego spaghetti. Na kolację we dwoje serwuj z lampką ulubionego wina lub kuflem pszenicznego piwa.