
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
20 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i podsmaż je bez tłuszczu.

Krok 2
Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, po czym dodaj do mięsa. Następnie mięso zalej Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu i duś około 5 minut.

Krok 3
Ugotuj spaghetti al dente i podawaj z gotowym sosem mięsnym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z mielonym mięsem
Nie zawsze spaghetti musi by serwowane z pomidorami. W ¬wersji z mięsem mielonym i sosem pieczeniowym również smakuje wyśmienicie. Najpopularniejsze spaghetti to takie z sosem bolońskim, pełnym pomidorów, czosnku i ziół. Ale poszukując nowych smaków można je przyrządzić także w inny sposób . Spaghetti z mielonym mięsem w ciemnym sosie zrobisz łatwo i szybko nawet jeśli niezbyt często masz do czynienia z gotowaniem. Mięso mielone wystarczy podsmażyć na patelni bez tłuszczu, doprawiając ziołami wedle własnego uznania. Czosnek doda wspaniałego aromatu i nada intensywnego smaku, a połączenie mięsa z sosem do pieczeni zupełnie zmieni oblicze tej potrawy. Pamiętaj tylko, żeby makaron ugotować al dente zgodnie z włoską tradycją. Właśnie w lekko twardych nitkach tkwi sekret najlepszego spaghetti. Na kolację we dwoje serwuj z lampką ulubionego wina lub kuflem pszenicznego piwa.



































