
Składniki
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
250 mililitrów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż przez około 8 minut na gorącym oleju.

Krok 2
Fix wymieszaj z 250 mililitrami zimnej wody, dodaj do smażonego mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Mięso duś jeszcze pod przykryciem około 10 minut, mieszając sos co jakiś czas.

Krok 3
Na koniec dodaj dwa pokrojone w kostkę pomidory i duś jeszcze wszystko razem około 3 minut.

Krok 4
Sos podawaj wymieszany z ugotowanym na sposób al dente makaronem i tartym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti bolognese
Popisowe danie kuchni włoskiej, które na stałe weszło do jadłospisu także w innych krajach i posiada liczne grono miłośników. Spaghetti bolognese swoją popularność zawdzięcza gęstemu, mięsnemu sosowi, który otacza makaron, zapewniając potrawie wyrazisty pomidorowy smak. Przygotujesz go szybko i będziesz mógł ozdobić swoimi ulubionymi świeżymi ziołami – bazylią, kolendrą, pietruszką albo rukolą. Tarty żółty ser, którym posypiesz spaghetti dopełni smaku całości. Do makaronu w takiej wersji pasuje również biała mozzarella, więc jeśli chcesz dodać mu łagodności, możesz pokroić ją w kostkę i posypać nią danie. Jeśli zostanie Ci nieco sosu, możesz przechowywać go w słoiku w lodówce i podgrzać następnego dnia. Pamiętaj, że makaron ma być tylko obtoczony w sosie, więc nie możesz dodać go zbyt dużo. Potrawa sprawdzi się także jako lunch, który odgrzejesz w mikrofalówce. Polej wtedy makaron nieco większą ilością oliwy, aby za bardzo nie skleił się podczas podgrzewania. Jeśli nie masz pod ręką spaghetti, wykorzystaj inny makaron – z tym sosem wszystkie jego rodzaje smakują równie dobrze. Sprawdź to, przygotowując popularną potrawę według naszego przepisu!