Spaghetti z suszonymi pomidorami i szpinakiem
łatwe
162 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek producenta.
Krok 2
W tym czasie pomidorki przekrój na pół, czosnek posiekaj, a suszone pomidory pokrój w paski, (zachowaj olej z suszonych pomidorów). Szpinak umyj i osusz.
Krok 3
Na patelni rozgrzej zachowany olej, dodaj czosnek, suszone pomidory i przyprawę Knorr. Smaż wszystko 2-3 minuty.
Krok 4
Dodaj odcedzony makaron, 3-4 łyżki wody z gotowania makaronu, pomidory i całość smaż 5 minut. Na końcu wsyp szpinak, wymieszaj aby zmiękł i natychmiast podawaj.
Dobra rada:
Gotowy makaron możesz posypać parmezanem lub mozzarellą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa suszone pomidory z czosnkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Włoska kuchnia to dania szybkie i proste, które cechuje wyjątkowy smak. Zapewne znacie tradycyjne makarony z różnymi sosami, które przygotowywane są również w Polsce. Jeśli szukasz alternatywy dla makaronu z sosem bolońskim, wykorzystaj nasz przepis na spaghetti z suszonymi pomidorami i szpinakiem. To potrawa pachnąca słońcem oraz niesamowitym klimatem włoskich trattorii.
Dla kogo?
Spaghetti z suszonymi pomidorami i szpinakiem jest daniem idealnym dla osób ceniących kuchnię włoską oraz dla zwolenników makaronów pod różną postacią.
Na jaką okazję?
Spaghetti z suszonymi pomidorami i szpinakiem sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny, a także jako danie serwowane gościom podczas przyjęcia.
Spaghetti jest makaronem stanowiącym podstawę kuchni włoskiej. W tradycyjnej wersji, po ugotowaniu, mieszany jest z różnymi sosami i posypywany parmezanem lub serem pecorino.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz uzyskać prawdziwy smak włoskiej kuchni, posyp spaghetti tartym parmezanem lub mozzarellą.