
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
180 gramów
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej i wymieszaj z solą oraz olejem.
Krok 2
Dolej 250 ml letniej wody. Wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 3
Jajka rozbij. Z białek ubij pianę i dodaj wraz z jednym żółtkiem do ciasta. Wymieszaj.
Krok 4
Filety pokrój na kawałki, maczaj w cieście i smaż na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej