Składniki
4 łyżki
1 szczypta
180 gramów
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej i wymieszaj z solą oraz olejem.
Krok 2
Dolej 250 ml letniej wody. Wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 3
Jajka rozbij. Z białek ubij pianę i dodaj wraz z jednym żółtkiem do ciasta. Wymieszaj.
Krok 4
Filety pokrój na kawałki, maczaj w cieście i smaż na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
114 osób ogląda przepis: 
Śledzie pod pierzynką
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej