Ryby w cieście - fritto misto di mare przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryby w cieście - fritto misto di mare

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

180 gramów

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej i wymieszaj z solą oraz olejem.

Krok 2

Dolej 250 ml letniej wody. Wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 3

Jajka rozbij. Z białek ubij pianę i dodaj wraz z jednym żółtkiem do ciasta. Wymieszaj.

Krok 4

Filety pokrój na kawałki, maczaj w cieście i smaż na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
114 osób ogląda przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej