Ryby w cieście - fritto misto di mare przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryby w cieście - fritto misto di mare

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

180 gramów

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej i wymieszaj z solą oraz olejem.

Krok 2

Dolej 250 ml letniej wody. Wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 3

Jajka rozbij. Z białek ubij pianę i dodaj wraz z jednym żółtkiem do ciasta. Wymieszaj.

Krok 4

Filety pokrój na kawałki, maczaj w cieście i smaż na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej