Ryby w cieście - fritto misto di mare przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryby w cieście - fritto misto di mare

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

180 gramów

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej i wymieszaj z solą oraz olejem.

Krok 2

Dolej 250 ml letniej wody. Wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 3

Jajka rozbij. Z białek ubij pianę i dodaj wraz z jednym żółtkiem do ciasta. Wymieszaj.

Krok 4

Filety pokrój na kawałki, maczaj w cieście i smaż na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryby w cieście - fritto misto di mare - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej