Sum lub miętus pieczony I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum lub miętus pieczony I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną rybę podziel na filety.

Krok 2

Zdejmij skórę, umyj i posyp solą.

Krok 3

Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż margaryną.

Krok 5

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut.

Krok 6

Polej śmietaną, dopraw i piecz jeszcze przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ptysie z budyniem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej