
Składniki
150 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
4 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną rybę podziel na filety.
Krok 2
Zdejmij skórę, umyj i posyp solą.
Krok 3
Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż margaryną.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut.
Krok 6
Polej śmietaną, dopraw i piecz jeszcze przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej