Sum lub miętus pieczony I przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sum lub miętus pieczony I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną rybę podziel na filety.

Krok 2

Zdejmij skórę, umyj i posyp solą.

Krok 3

Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż margaryną.

Krok 5

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut.

Krok 6

Polej śmietaną, dopraw i piecz jeszcze przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej