
Składniki
150 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
4 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną rybę podziel na filety.
Krok 2
Zdejmij skórę, umyj i posyp solą.
Krok 3
Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż margaryną.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut.
Krok 6
Polej śmietaną, dopraw i piecz jeszcze przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej