
Składniki
150 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
4 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną rybę podziel na filety.
Krok 2
Zdejmij skórę, umyj i posyp solą.
Krok 3
Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż margaryną.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut.
Krok 6
Polej śmietaną, dopraw i piecz jeszcze przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej