Sum lub miętus pieczony I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum lub miętus pieczony I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną rybę podziel na filety.

Krok 2

Zdejmij skórę, umyj i posyp solą.

Krok 3

Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż margaryną.

Krok 5

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut.

Krok 6

Polej śmietaną, dopraw i piecz jeszcze przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum lub miętus pieczony I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej