Cynamonowe Bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe Bolognese

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

5 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek przesmaż na patelni. Następnie dodaj mielone mięso, oprósz cynamonem. Wymieszaj i smaż kilka minut.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody a następnie wlej do patelni z mięsem i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Boloński sos gotuj jeszcze kilka minut. Gorący makaron nałóż na talerze i polej gotowym sosem. Wierzch posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej