Cynamonowe Bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe Bolognese

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

5 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek przesmaż na patelni. Następnie dodaj mielone mięso, oprósz cynamonem. Wymieszaj i smaż kilka minut.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody a następnie wlej do patelni z mięsem i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Boloński sos gotuj jeszcze kilka minut. Gorący makaron nałóż na talerze i polej gotowym sosem. Wierzch posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej