Cynamonowe Bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe Bolognese

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek przesmaż na patelni. Następnie dodaj mielone mięso, oprósz cynamonem. Wymieszaj i smaż kilka minut.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody a następnie wlej do patelni z mięsem i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Boloński sos gotuj jeszcze kilka minut. Gorący makaron nałóż na talerze i polej gotowym sosem. Wierzch posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe Bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej