Chipsy paprykowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy paprykowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na jak najcieńsze plasterki.

Krok 2

Paprykę umyj, przekrój i usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posól. Na wierzchu posyp papryką.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej