
Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na jak najcieńsze plasterki.
Krok 2
Paprykę umyj, przekrój i usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
Ziemniaki ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posól. Na wierzchu posyp papryką.
Krok 4
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj jako przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























