
Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na jak najcieńsze plasterki.
Krok 2
Paprykę umyj, przekrój i usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
Ziemniaki ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posól. Na wierzchu posyp papryką.
Krok 4
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj jako przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej