Chipsy paprykowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy paprykowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na jak najcieńsze plasterki.

Krok 2

Paprykę umyj, przekrój i usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posól. Na wierzchu posyp papryką.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Azjatyckie pałki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej