Chipsy paprykowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy paprykowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na jak najcieńsze plasterki.

Krok 2

Paprykę umyj, przekrój i usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posól. Na wierzchu posyp papryką.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej