Chipsy paprykowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na jak najcieńsze plasterki.

Krok 2

Paprykę umyj, przekrój i usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posól. Na wierzchu posyp papryką.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej