
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
6 sztuk
4 łyżki
1 pęczek
0.5 pęczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion, połóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 °C.

Krok 2
Bulionetkę Knorr rozpuść w szklance wrzątku, zalej kaszę kuskus i pozostaw pod przykryciem, aż w kaszę wsiąknie cały bulion.

Krok 3
Dodaj do kaszy pomidorki cherry przekrojone na pół, posiekany szczypiorek z natką pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Teraz nadziewaj papryki farszem z kuskusem. Każdą przykryj i wstaw ponownie do piekarnika na 5-10 minut. Do farszu możesz również dodać odrobinę przyprawy curry.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kasza kuskus pieczona w papryce
Nadziewana papryka to jedno z tych dań, które bez wahania można zaliczyć do prawdziwych kulinarnych evergreenów. Ilu kucharzy, tyle odmian tej potrawy. Wystarczy pomysł na ciekawe połączenie składników farszu, aby stworzyć oryginalny i pyszny posiłek. Zainspirujcie się naszą propozycją, a pieczona papryka faszerowana kaszą kuskus na stałe zagości w Waszym menu. Może być samodzielnym daniem, a także doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs. Zapiekana papryka z kuskusem to pomysł na szybki, prosty i pyszny posiłek. Smacznego!
Dla kogo?
Kasza kuskus pieczona w papryce zachwyci miłośników nowoczesnej kuchni, łączącej w sobie prostotę przygotowania i niepowtarzalny smak.
Na jaką okazję?
Papryka nadziewana kuskusem to uniwersalna potrawa, która sprawdzi się zawsze! Zaserwujcie ją na obiad, kolację, lunch w pracy czy podczas domowej imprezy. Posmakuje każdemu!
Czy wiesz, że?
Papryka gości w daniach niemal każdego kraju europejskiego. Za największych miłośników tego warzywa uważa się jednak Węgrów, którzy na bazie papryki przygotowują wiele tradycyjnych potraw – leczo, gulasz oraz tokań.
Dla urozmaicenia:
Pieczona papryka faszerowana z kuskusem jest także idealnym dodatkiem do dań mięsnych. Świetnie komponuje się z potrawami grillowanymi.