Papryka może być nadziewana wszystkim co tylko przyjdzie Wam do głowy. Mięsem, kaszą, warzywami, serem. Teraz na przykład zaczyna się sezon na grzyby, a przecież nimi też można nafaszerować paprykę.
https://www.przepisy.pl/przepis/papryka-faszerowana-kasza-gryczana-i-grzybami
Na koniec polecę Wam przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym:
https://www.przepisy.pl/przepis/faszerowana-papryka-miesna-1
Zamiast sera feta możecie użyć więcej ulubionego sera żółtego, wystarczy go zetrzeć na tarce i wymieszać z farszem. Nadzienie też można zmodyfikować, dodając np. pół na pół mięso i ryż. Albo doprawiając je wędzoną hiszpańską papryką mieloną, o której pisałem przy okazji przepisów na sałatki z papryką (wpis znajdziecie tu). Aha, i jeśli macie jeszcze trochę tej salsy paprykowo-pomidorowej, można nią polać farsz, posypać wierzch serem i wstawić paprykę do piekarnika. Palce lizać!
Komentarze (0)