PRZEPISY.PL
Bulgur z warzywami - autor: przepisy.pl

Bulgur z warzywami

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
415
osób dodało do Mniamlisty
415
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • gęsty jogurt200 ml
  • kilka listków świeżej natki pietruszki i mięty
  • oliwa z oliwek30 ml
  • czarne oliwki3 łyżki
Bulgur z warzywami – krok 1

Krok 1

Zagotuj bulion, rozprowadź kostkę Bulionu na włoszczyźnie w 400 mililitrach wody.
Bulgur z warzywami – krok 2

Krok 2

Odmierz tę samą objętość kaszy i bulionu, najlepiej za pomocą dwóch takich samych naczyń. Zalej kaszę gorącym bulionem, zakryj i odstaw na 3-4 minuty. Po tym czasie odkryj, wlej oliwę i mieszaj łyżką, aż kasza trochę ostygnie i zrobi się sypka.
Bulgur z warzywami – krok 3

Krok 3

Pomidory pokrój w drobną kostkę, ogórka (bez skóry) tak samo. Zioła posiekaj.
Bulgur z warzywami – krok 4

Krok 4

Wymieszaj warzywa i zioła z kaszą. Dopraw sokiem z cytryny. Podawaj z łyżką gęstego jogurtu.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

216
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
81
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
106
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe