Przepisy na Kasza bulgur
20 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (20) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Ciekawostki i porady
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej
Kasza bulgur
Dania z kaszy bulgur są doskonale znane miłośnikom kuchni bliskowschodniej. Choć może brzmieć nieco egzotycznie, wspaniale sprawdzi się jako zamiennik ziemniaków czy ryżu w propozycjach obiadowych. Stanowi również bardzo przyjemną alternatywę dla kasz, które wielbicielom tradycyjnej kuchni polskiej zdążyły się już nieco przejeść. Nie samym krupnikiem smakosz żyje!
Dla kogo?
Przepisy z kaszą bulgur pozwolą wybrać się w kulinarną podróż dookoła świata. Dzięki nim poznasz receptury libańskie, ale dowiesz się również, jak wykorzystać ten produkt w daniach inspirowanych kuchnią meksykańską. Nie chcesz narzekać na żywieniową nudę? Jesteś we właściwym miejscu.
Na jaką okazję?
Na co dzień i od święta. Przygotujesz z niej efektowne sałatki, które z powodzeniem można podać podczas wizyty gości. Kiedy jeszcze sprawdzi się kasza bulgur? Przepisy na obiad też pozwolą dostrzec jej walory smakowe! Kaszotto, a może soczyste pulpeciki z bliskowschodnim sznytem? Niebanalna uczta jest na wyciągnięcie ręki.
Czy wiesz, że?
Chcąc przygotować dania z kaszą bulgur, możesz wykorzystywać przepisy, w których do tej pory pierwsze skrzypce grał kuskus? Tego rodzaju inspiracje znajdziesz w potrawach bliskowschodnich i tureckich.
Dla urozmaicenia:
Przepisy z kaszą bulgur spodobają się osobom, które cenią swój czas. Jej ugotowanie nie jest skomplikowane i trwa od 12 do 15 minut. Stanie się więc ważnym elementem menu dla kucharzy specjalizujących się w szybkich daniach.