Przepisy na Kasza bulgur
20 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Kasza bulgur
Dania z kaszy bulgur są doskonale znane miłośnikom kuchni bliskowschodniej. Choć może brzmieć nieco egzotycznie, wspaniale sprawdzi się jako zamiennik ziemniaków czy ryżu w propozycjach obiadowych. Stanowi również bardzo przyjemną alternatywę dla kasz, które wielbicielom tradycyjnej kuchni polskiej zdążyły się już nieco przejeść. Nie samym krupnikiem smakosz żyje!
Dla kogo?
Przepisy z kaszą bulgur pozwolą wybrać się w kulinarną podróż dookoła świata. Dzięki nim poznasz receptury libańskie, ale dowiesz się również, jak wykorzystać ten produkt w daniach inspirowanych kuchnią meksykańską. Nie chcesz narzekać na żywieniową nudę? Jesteś we właściwym miejscu.
Na jaką okazję?
Na co dzień i od święta. Przygotujesz z niej efektowne sałatki, które z powodzeniem można podać podczas wizyty gości. Kiedy jeszcze sprawdzi się kasza bulgur? Przepisy na obiad też pozwolą dostrzec jej walory smakowe! Kaszotto, a może soczyste pulpeciki z bliskowschodnim sznytem? Niebanalna uczta jest na wyciągnięcie ręki.
Czy wiesz, że?
Chcąc przygotować dania z kaszą bulgur, możesz wykorzystywać przepisy, w których do tej pory pierwsze skrzypce grał kuskus? Tego rodzaju inspiracje znajdziesz w potrawach bliskowschodnich i tureckich.
Dla urozmaicenia:
Przepisy z kaszą bulgur spodobają się osobom, które cenią swój czas. Jej ugotowanie nie jest skomplikowane i trwa od 12 do 15 minut. Stanie się więc ważnym elementem menu dla kucharzy specjalizujących się w szybkich daniach.