
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulkę z pieczarkami, przełóż do rondla i dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę pomidory.

Krok 2
Saszetkę Naturalnie Smaczne! Zapiekanka makaronowa z szynką rozmieszaj w wodzie.

Krok 3
Przygotowany sos wlej do rondla z warzywami i duś na wolnym ogniu do miękkości warzyw, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4
Indyka umyj, dopraw pieprzem, ziołami i usmaż na grillu elektrycznym. Podawaj z kaszą bulgur i leczo warzywnym.


Dobra rada:
Dietetyk Aneta Łańcuchowska radzi:
Pomidory będące składnikiem leczo to najlepsze źródło likopenu, któremu m.in. zawdzięczają swą piękną, intensywną barwę. Jeżeli stosujesz dietę bezglutenową, zamień kaszę bulgur na kaszę jaglaną lub gryczaną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana pierś z indyka
To smaczne i pożywne danie przygotujesz podczas letniego grillowania lub w domu – przy pomocy patelni grillowej czy grilla elektrycznego. Mięso z indyka doskonale skomponuje się z wyrazistymi warzywami i aromatycznymi ziołami. Od czego zacząć? Na dobrze rozgrzaną patelnię przełóż pokrojone wcześniej pieczarki i cebulę. Smaż je przez chwilę, a następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory. Tak przygotowane składniki zalej sosem – przyrządzisz go, mieszając zawartość torebki z wodą. Duś całość na małym ogniu do momentu, aż uzyskasz odpowiednią miękkość warzyw (mieszaj je od czasu do czasu, żeby się nie przypaliły). Czas na podstawę dania – mięso z indyka. Umyj je dokładnie i osusz, później dopraw podstawowymi przyprawami i ziołami, a na końcu usmaż na grillu lub specjalnej patelni. Mięso serwuj z przygotowanym warzywnym leczo. Jakie dodatki będą odpowiednie do grillowanej piersi z indyka? Sprawdzi się np. kasza bulgur, jaglana czy gryczana. Dzięki temu przepisowi zdrowy i pożywny obiad przygotujesz w bardzo prosty sposób. Smacznego.