
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulkę z pieczarkami, przełóż do rondla i dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę pomidory.

Krok 2
Saszetkę Naturalnie Smaczne! Zapiekanka makaronowa z szynką rozmieszaj w wodzie.

Krok 3
Przygotowany sos wlej do rondla z warzywami i duś na wolnym ogniu do miękkości warzyw, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4
Indyka umyj, dopraw pieprzem, ziołami i usmaż na grillu elektrycznym. Podawaj z kaszą bulgur i leczo warzywnym.


Dobra rada:
Dietetyk Aneta Łańcuchowska radzi:
Pomidory będące składnikiem leczo to najlepsze źródło likopenu, któremu m.in. zawdzięczają swą piękną, intensywną barwę. Jeżeli stosujesz dietę bezglutenową, zamień kaszę bulgur na kaszę jaglaną lub gryczaną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana pierś z indyka
To smaczne i pożywne danie przygotujesz podczas letniego grillowania lub w domu – przy pomocy patelni grillowej czy grilla elektrycznego. Mięso z indyka doskonale skomponuje się z wyrazistymi warzywami i aromatycznymi ziołami. Od czego zacząć? Na dobrze rozgrzaną patelnię przełóż pokrojone wcześniej pieczarki i cebulę. Smaż je przez chwilę, a następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory. Tak przygotowane składniki zalej sosem – przyrządzisz go, mieszając zawartość torebki z wodą. Duś całość na małym ogniu do momentu, aż uzyskasz odpowiednią miękkość warzyw (mieszaj je od czasu do czasu, żeby się nie przypaliły). Czas na podstawę dania – mięso z indyka. Umyj je dokładnie i osusz, później dopraw podstawowymi przyprawami i ziołami, a na końcu usmaż na grillu lub specjalnej patelni. Mięso serwuj z przygotowanym warzywnym leczo. Jakie dodatki będą odpowiednie do grillowanej piersi z indyka? Sprawdzi się np. kasza bulgur, jaglana czy gryczana. Dzięki temu przepisowi zdrowy i pożywny obiad przygotujesz w bardzo prosty sposób. Smacznego.