Grillowana pierś z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś z indyka

Autor: Aneta Łańcuchowska

ratingratingratingratingrating

15

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

234 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

402 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulkę z pieczarkami, przełóż do rondla i dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę pomidory.

Grillowana pierś z indyka - Krok 1

Krok 2

Saszetkę Naturalnie Smaczne! Zapiekanka makaronowa z szynką rozmieszaj w wodzie.

Grillowana pierś z indyka - Krok 2

Krok 3

Przygotowany sos wlej do rondla z warzywami i duś na wolnym ogniu do miękkości warzyw, mieszając od czasu do czasu.

Grillowana pierś z indyka - Krok 3

Krok 4

Indyka umyj, dopraw pieprzem, ziołami i usmaż na grillu elektrycznym. Podawaj z kaszą bulgur i leczo warzywnym.

Grillowana pierś z indyka - Krok 4
Aneta Łańcuchowska

Dobra rada:

Dietetyk Aneta Łańcuchowska radzi:
Pomidory będące składnikiem leczo to najlepsze źródło likopenu, któremu m.in. zawdzięczają swą piękną, intensywną barwę. Jeżeli stosujesz dietę bezglutenową, zamień kaszę bulgur na kaszę jaglaną lub gryczaną.

1

Opinie o przepisie

  • alicja zpasty

    alicja zpasty , 06.10.2017

    takie zdrowe a ja jestem przeziebiona

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowana pierś z indykaGrillowana pierś z indyka

To smaczne i pożywne danie przygotujesz podczas letniego grillowania lub w domu – przy pomocy patelni grillowej czy grilla elektrycznego. Mięso z indyka doskonale skomponuje się z wyrazistymi warzywami i aromatycznymi ziołami. Od czego zacząć? Na dobrze rozgrzaną patelnię przełóż pokrojone wcześniej pieczarki i cebulę. Smaż je przez chwilę, a następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory. Tak przygotowane składniki zalej sosem – przyrządzisz go, mieszając zawartość torebki z wodą. Duś całość na małym ogniu do momentu, aż uzyskasz odpowiednią miękkość warzyw (mieszaj je od czasu do czasu, żeby się nie przypaliły). Czas na podstawę dania – mięso z indyka. Umyj je dokładnie i osusz, później dopraw podstawowymi przyprawami i ziołami, a na końcu usmaż na grillu lub specjalnej patelni. Mięso serwuj z przygotowanym warzywnym leczo. Jakie dodatki będą odpowiednie do grillowanej piersi z indyka? Sprawdzi się np. kasza bulgur, jaglana czy gryczana. Dzięki temu przepisowi zdrowy i pożywny obiad przygotujesz w bardzo prosty sposób. Smacznego.