Curry wegańskie z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry wegańskie z makaronem ryżowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

400 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 garść

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namaczam w ciepłej wodzie na 10 minut a potem gotuję je 10 minut. Po ugotowaniu kroję na kawałki.

Krok 2

Cebulę, paprykę kroję w kostkę małą. Patelnię rozgrzewam dodaję dwie łyżki pasty curry ona ma już olej, dokładam cebulę i paprykę, chili z wędzoną papryką, czosnek z ziołami prowansalskimi i przesmażam.

Krok 3

Dodaję kostkę bulion warzywny pokruszony, wlewam dwa litry wody i gotuję 15 minut. Dodaję mleczko kokosowe, zagotowuję.

Krok 4

Makaron ryżowy gotuję w tym czasie 5 minut i odsączam z wody.

Krok 5

Do zupy dodaję grzyby, tofu, podaję z makaronem i pokrojonym szczypiorkiem od szalotki. Doprawiam solą, pieprzem.

Curry wegańskie z makaronem ryżowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej