
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
400 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 garść
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namaczam w ciepłej wodzie na 10 minut a potem gotuję je 10 minut. Po ugotowaniu kroję na kawałki.
Krok 2
Cebulę, paprykę kroję w kostkę małą. Patelnię rozgrzewam dodaję dwie łyżki pasty curry ona ma już olej, dokładam cebulę i paprykę, chili z wędzoną papryką, czosnek z ziołami prowansalskimi i przesmażam.
Krok 3
Dodaję kostkę bulion warzywny pokruszony, wlewam dwa litry wody i gotuję 15 minut. Dodaję mleczko kokosowe, zagotowuję.
Krok 4
Makaron ryżowy gotuję w tym czasie 5 minut i odsączam z wody.
Krok 5
Do zupy dodaję grzyby, tofu, podaję z makaronem i pokrojonym szczypiorkiem od szalotki. Doprawiam solą, pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej