
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
400 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 garść
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namaczam w ciepłej wodzie na 10 minut a potem gotuję je 10 minut. Po ugotowaniu kroję na kawałki.
Krok 2
Cebulę, paprykę kroję w kostkę małą. Patelnię rozgrzewam dodaję dwie łyżki pasty curry ona ma już olej, dokładam cebulę i paprykę, chili z wędzoną papryką, czosnek z ziołami prowansalskimi i przesmażam.
Krok 3
Dodaję kostkę bulion warzywny pokruszony, wlewam dwa litry wody i gotuję 15 minut. Dodaję mleczko kokosowe, zagotowuję.
Krok 4
Makaron ryżowy gotuję w tym czasie 5 minut i odsączam z wody.
Krok 5
Do zupy dodaję grzyby, tofu, podaję z makaronem i pokrojonym szczypiorkiem od szalotki. Doprawiam solą, pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej