Curry wegańskie z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry wegańskie z makaronem ryżowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

400 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 garść

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namaczam w ciepłej wodzie na 10 minut a potem gotuję je 10 minut. Po ugotowaniu kroję na kawałki.

Krok 2

Cebulę, paprykę kroję w kostkę małą. Patelnię rozgrzewam dodaję dwie łyżki pasty curry ona ma już olej, dokładam cebulę i paprykę, chili z wędzoną papryką, czosnek z ziołami prowansalskimi i przesmażam.

Krok 3

Dodaję kostkę bulion warzywny pokruszony, wlewam dwa litry wody i gotuję 15 minut. Dodaję mleczko kokosowe, zagotowuję.

Krok 4

Makaron ryżowy gotuję w tym czasie 5 minut i odsączam z wody.

Krok 5

Do zupy dodaję grzyby, tofu, podaję z makaronem i pokrojonym szczypiorkiem od szalotki. Doprawiam solą, pieprzem.

Curry wegańskie z makaronem ryżowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry wegańskie z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej