Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

3

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę dymkę oraz łodygę selera naciowego. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Do ugotowanego ryżu dodaj dymkę, seler naciowy, żółty ser oraz żółtko jajka. Dopraw do smaku płatkami czosnku i chilli oraz solą. Białko przełóż do osobnej miski i lekko roztrzep widelcem.

Krok 3

Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, zanurz je w białku a następnie obtocz w serowej panierce.

Krok 4

Rozgrzej patelnię i dodaj olej. Przełóż kotleciki i smaż je na średnim ogniu przez ok 3 - 4 minuty z każdej strony, aż będą złocisto brązowe.

Krok 5

Podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe kotleciki z rozgotowanego ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej