
Składniki
350 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę dymkę oraz łodygę selera naciowego. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
Do ugotowanego ryżu dodaj dymkę, seler naciowy, żółty ser oraz żółtko jajka. Dopraw do smaku płatkami czosnku i chilli oraz solą. Białko przełóż do osobnej miski i lekko roztrzep widelcem.
Krok 3
Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, zanurz je w białku a następnie obtocz w serowej panierce.
Krok 4
Rozgrzej patelnię i dodaj olej. Przełóż kotleciki i smaż je na średnim ogniu przez ok 3 - 4 minuty z każdej strony, aż będą złocisto brązowe.
Krok 5
Podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































