
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
300 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój marchew i selera na 5 cm słupki. Posiekaj cebulę wraz ze szczypiorem, który odłóż na później.

Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym oleju sezamowym pokrojone warzywa.

Krok 3
Rozmieszaj Fix Knorr w 300 ml wody i gotuj przez 8 minut.

Krok 4
Do Fixu Knorr dodaj podsmażone warzywa, kiełki oraz posiekany szczypiorek, a na końcu dopraw całość sosem sojowym. Podawaj gotowe danie z ryżem ugotowanym na sypko.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej