Warzywa w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w pięciu smakach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
282 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

273 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

636 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój marchew i selera na 5 cm słupki. Posiekaj cebulę wraz ze szczypiorem, który odłóż na później.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym oleju sezamowym pokrojone warzywa.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Knorr w 300 ml wody i gotuj przez 8 minut.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 3

Krok 4

Do Fixu Knorr dodaj podsmażone warzywa, kiełki oraz posiekany szczypiorek, a na końcu dopraw całość sosem sojowym. Podawaj gotowe danie z ryżem ugotowanym na sypko.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Eva Jurkiewicz

    Eva Jurkiewicz , 06.10.2018

    smaczne warzywa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w pięciu smakach Warzywa w pięciu smakach

Pokrój marchew i selera na 5 cm słupki. Posiekaj cebulę wraz ze szczypiorem, który odłóż na później.