Warzywa w pięciu smakach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

253 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

473 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

300 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój marchew i selera na 5 cm słupki. Posiekaj cebulę wraz ze szczypiorem, który odłóż na później.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym oleju sezamowym pokrojone warzywa.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Knorr w 300 ml wody i gotuj przez 8 minut.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 3

Krok 4

Do Fixu Knorr dodaj podsmażone warzywa, kiełki oraz posiekany szczypiorek, a na końcu dopraw całość sosem sojowym. Podawaj gotowe danie z ryżem ugotowanym na sypko.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Eva Jurkiewicz

    Eva Jurkiewicz

    smaczne warzywa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej