
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w krążki, obłóż nią filety, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Filety wyciągnij, oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
Krok 3
Jabłka obierz, przekrój na połowy, usuń wnętrza nasienne i obtocz w majeranku.
Krok 4
Banany również obierz i przekrój na połowę.
Krok 5
Filety skrop oliwą i ułóż wraz z owocami na grillu. Gdy ryby będą gotowe wyłóż je na talerze, a na nich ułóż owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























