Ryba morska z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba morska z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki, obłóż nią filety, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.

Krok 2

Filety wyciągnij, oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.

Krok 3

Jabłka obierz, przekrój na połowy, usuń wnętrza nasienne i obtocz w majeranku.

Krok 4

Banany również obierz i przekrój na połowę.

Krok 5

Filety skrop oliwą i ułóż wraz z owocami na grillu. Gdy ryby będą gotowe wyłóż je na talerze, a na nich ułóż owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej