Ryba morska z grilla

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki, obłóż nią filety, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.

Krok 2

Filety wyciągnij, oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.

Krok 3

Jabłka obierz, przekrój na połowy, usuń wnętrza nasienne i obtocz w majeranku.

Krok 4

Banany również obierz i przekrój na połowę.

Krok 5

Filety skrop oliwą i ułóż wraz z owocami na grillu. Gdy ryby będą gotowe wyłóż je na talerze, a na nich ułóż owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba morska z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej