Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w krążki, obłóż nią filety, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Filety wyciągnij, oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
Krok 3
Jabłka obierz, przekrój na połowy, usuń wnętrza nasienne i obtocz w majeranku.
Krok 4
Banany również obierz i przekrój na połowę.
Krok 5
Filety skrop oliwą i ułóż wraz z owocami na grillu. Gdy ryby będą gotowe wyłóż je na talerze, a na nich ułóż owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej