
Składniki
30 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.

Krok 2
Dodaj fix, całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 4 minuty.

Krok 3
Na koniec dodaj surowe krewetki, gotuj jeszcze przez minutę. Gotową potrawę dopraw natką kolendry.


Dobra rada:
Krewetki możesz zastąpić dowolną rybą pokrojoną w grubą kostkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej