Smażone krewetki w delikatnym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone krewetki w delikatnym curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

855 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

323 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

633 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj fix, całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 4 minuty.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj surowe krewetki, gotuj jeszcze przez minutę. Gotową potrawę dopraw natką kolendry.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Krewetki możesz zastąpić dowolną rybą pokrojoną w grubą kostkę.

2

Opinie o przepisie

  • Edyta Dróżdż

    Edyta Dróżdż , 08.01.2018

    uwielbiam krewetki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata  Wronka

    Malgorzata Wronka , 12.10.2016

    Wygląda apetycznie napewno wykorzystam przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane ziemniaki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej