
Składniki
30 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.

Krok 2
Dodaj fix, całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 4 minuty.

Krok 3
Na koniec dodaj surowe krewetki, gotuj jeszcze przez minutę. Gotową potrawę dopraw natką kolendry.


Dobra rada:
Krewetki możesz zastąpić dowolną rybą pokrojoną w grubą kostkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej