Smażone krewetki w delikatnym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone krewetki w delikatnym curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
894 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

364 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

743 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj fix, całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 4 minuty.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj surowe krewetki, gotuj jeszcze przez minutę. Gotową potrawę dopraw natką kolendry.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Krewetki możesz zastąpić dowolną rybą pokrojoną w grubą kostkę.

2

Opinie o przepisie

  • Edyta Dróżdż

    Edyta Dróżdż , 08.01.2018

    uwielbiam krewetki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata  Wronka

    Malgorzata Wronka , 12.10.2016

    Wygląda apetycznie napewno wykorzystam przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone krewetki w delikatnym currySmażone krewetki w delikatnym curry

W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.